home
Staša Čelan

Staša Čelan, rođen u Splitu, 1969. Rane godine provodi u otkrivanju sebe kroz bavljenje stripom, glazbom i ostalim adolescentskim preokupacijama. Od dolaska u Zagreb na studij filmske i TV montaže pri Akademiji dramske umjetnosti '91.god. posvećuje se filmskoj umjetnosti. Od tada do danas montirao je 6 dugometražnih igranih filmova ( Puna kuća, Da mi je biti morski pas, Ante se vraća kući, 4, Najveća pogreška Alberta Einsteina, Zagorka), dugometražnih dokumentaraca (O kravama i ljudima, Život na svježem zraku, Sevdah, Ratni reporter ...), igranih serijala ( Vjerujem u anđele) te desetke kratkih i srednjemetražnih dokumentaraca te eksperimentalnih filmova ( Dobrodošli, Ti prekrasna osobo, Nevidljive galerije, Nadzorna kamere...)
Usporedno s filmskim djelovanjem aktivno se bavi i TV formama, režira i montira glazbene spotove, reklame, namjenske filmove, TV emisije.
2000. g. osvaja posebnu nagradu za režiju filma Milenij na Požeškom festivalu jednominutnog filma, a 2011. g. na 20. danima hrvatskog filma dobio je nagradu za najbolju montažu za dokumentarni film Ratni reporter, zajedno s još dvojicom kolega.
Svojedobno je pisao filmske osvrte u Hrvatskom filmskom ljetopisu i Hrvatskom vijencu.

Uz Irenu Marković, osnivač je filmske produkcijske kuće „FOCUS MEDIA“ d.o.o. usmjerene prvenstveno na proizvodnju nezavisnih filmskih uradaka, od kojih su najveći tuzemni i inozemni uspjeh pobrali dugometražni igrani film Ajde dan, prođi  Matije Klukovica i kratki igrani film Ćao, mama! Gorana Odvorčića, koji je ujedno prvi hrvatski film uvršten u službeni natjecateljski program filmskog festivala u Cannesu 2009.

 

Goran Dević

Goran Dević rođen je u Sisku 1971. godine. Filmsku i TV režiju diplomirao je na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu, gdje radi kao umjetnički asistent. Autor je dokumentarnih filmova Uvozne vrane (nagrađen je na dvadesetak festivala), Nemam ti šta reć lijepo (film koji je sa sobom donio nekoliko nagrada i brojne kontroverze), 3 i Sretna zemlja. Osnivač i producent produkcije Petnaesta Umjetnost. Crnci, za koje je napisao scenarij i režirao sa Zvonimirom Jurićem, prvi mu je dugometražni igrani film.

 

Ana Hušman

Ana Hušman rođena je 1977 u Zagrebu. 2002 g. diplomirala na Nastavničkom odsjeku usmerenje multimediji Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu. Sudjelovala je na brojnim domaćim i inozemnim izložbama i festivalima.
Od škol. god. 2006/2007 radi kao viša asistentica na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagebu, Odsjek za animirani film i nove medije.

Za svoje posljednje radove dobila je više domaćih i internacionalnih nagrada.

 

Silvestar Kolbas

Fotograf, filmski snimatelj i redatelj. Rođen u Petrovcima kraj Vukovara 12. travnja 1956., odrastao u Vinkovcima. Diplomirao filmsko i televizijsko snimanje 1982. godine na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu. Danas redoviti profesor na istoj školi. Izlagao fotografije, objavljivao i uređivao stručne radove iz područja snimanja. Snimio više igranih (Diploma za smrt, Noćni brodovi) i TV – filmova (Kako preživjeti do prvoga, Bez trećeg, Mor...), serija (Luda kuća) i dokumentarnih filmova (Suzanin osmijeh, Sretno dijete, Mimara revisited...). Redatelj dokumentarnih filmova Sve o Evi i Ratni reporter. Objavljivao i uređivao stručne radove iz područja snimanja, izlagao fotografije.

 

Marko Rojnić

Osnovnu i srednju naobrazbu stekao u Puli. Diplomirao na Odsjeku za psihologiju Filozofskog fakulteta u Rijeci. Dovršava poslijediplomski magistarski studij na Odsjeku za
psihologiju Filozofskog fakulteta u Ljubljani. Vanjski suradnik Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli. Vanjski suradnik Akademije dramskih umjetnosti u Zagrebu. Autor i voditelj projekta
Videodrome (2004-2006). Autor i voditelj projekta Abeceda filma (2010-). Predavač na školi medijske kulture Dr. Ante Peterlić.

 


Uvodna riječ
43. revija hrvatskog filmskog i videostvaralaštva
Čežnja
43. revija hrvatskog filmskog i videostvaralaštva
Heksagonalni stol
43. revija hrvatskog filmskog i videostvaralaštva
Kroštule
Počinje 43. revija hrvatskog filmskog i videostvaralaštva
Ususret 43. reviji hrvatskog filmskog i videostvaralaštva
Objavljen program 43. revije
U SUSRET 43. REVIJI HRVATSKOG FILMSKOG I VIDEOSTVARALAŠTVA
USUSRET 43. REVIJI HRVATSKOG FILMSKOG I VIDEOSTVARALAŠTVA
Rezultati selekcije 43. revije
43. revija hrvatskog filmskog i videostvaralaštva: 119 filmskih radova!
43. revija hrvatskog filmskog i videostvaralaštva
Produžen rok za prijavu!!!