english
produkcija
o nama
produkcija
nakladništvo
Hrvatski filmski ljetopis
Zapis
knjige
festivali
medijska škola
forum
pretraživač
linkovi
impressum
 
2001.
35

Zapis

POZITIVAN UMOR

Jelena Bunijevac-Matičić

                                              Jelena Bunijevac-Matičić

                                                                POZITIVAN UMOR

 

U Trakošćanu je od 26. kolovoza do 3. rujna 2001. održana 3. škola medijske kulture. Polaznicima je bio ponuđen izbor rada u zasebnim seminarima medijske kulture (1. i  2. program), u videoradionicama za dokumentarni, igrani ili animirani film, te specijaliziranim radionicama za snimanje i montažu.

U školi medijske kulture bila sam prvi put, premda sam s filmovima moje filmske skupine sudjelovala na 38. i 39. reviji hrvatskog filmskog i video stvaralaštva djece i mladeži. Prijavila sam se za rad u videoradionici za dokumentarni film iz dva razloga: kao voditelj filmske skupine u školi Otok iz Zagreba, već sam se pomalo okušala u stvaranju dokumentarnog filma, a posebice jaka motivacija bio je izbor voditelja radionice. Znala sam da ću od iznimnog redatelja kao što je gospodin Petar Krelja naučiti mnogo. Ta očekivanja su  više nego ostvarena jer je naša radionica imala  mogućnost rada s filmskom ekipom Petra Krelje koja je zaslužna za realizaciju mnogih vrhunskih filmskih ostvaraja: gospođa Vesna Švec-Krelja, redateljeva asistentica, i gospodin Karmelo Kursar, snimatelj uz redatelja i voditelja radionice, nesebično su svoja znanja i iskustva prenosili nama polaznicima. Ležernost u odnosu, ali nadasve profesionalnost i organiziranost u radu pridonijeli su stvaranju timskog, prijateljskog ozračja, premda je sastav radionice bio heterogen i dobno i s  po zanimanju polaznika (učenik gimnazije, studentica, ali već priznata redateljica, djelatnik HRT-a, profesori iz osnovnih škola). Radilo se naporno, ali ugodno, tako da smo osjećali "pozitivni umor".

Posebno me se dojmila spontanost u komunikaciji s istaknutim imenima koji se u Hrvatskoj bave filmom kao teoretičari ili stvaratelji.

Iz Trakošćana sam se vratila bogatija za mnoge spoznaje u svezi filma kao umjetnosti, za mnoga razmijenjena mišljenja i iskustva, te nova poznanstva pa i prijateljstva. Proklijale su nove ideje za kreativno stvaranje. Rad u školi medijske kulture treba doživjeti, jer prepričavajući samo površno dotaknemo isprepletenost zbivanja.

 

*** ***

IN MEMORIAM - ZBOGOM VJEKO
HRVATSKI ETNOLOŠKI FILM - Vjekoslav Majcen
UNICA 2001 – FESTIVAL ZA PAMĆENJE
ESTONSKI DNEVNIK "STUDENTOVE ŽENE"
NAGRADE UNICA-e 2001.
DEBITANT U ŠKOLI MEDIJSKE KULTURE
DOKUMENTARAC – PERMANENTNI DIJALOG SA ŽIVOTOM
DOKUMENTARAC – PERMANENTNI DIJALOG SA ŽIVOTOM
OSAM TEŠKIH KOMADA
LJETO ZA SJEĆANJE…
POLETNO, OPTIMISTIČNO, DUHOVITO, IRONIČNO…
PRIJAVLJENI I PRIKAZANI RADOVI NA 39. REVIJI
NAGRAĐENI RADOVI
HRVATSKI FILM I VIDEO U ŠIROKOM BRIJEGU
ŠTO SMO DOŽIVJELI U ZLINU - EUROPSKOJ
SLOBODNI HRVATSKI LETAČI U GIFFONIJU
7. MEĐUNARODNA RADIONICA ANIMACIJE
WARHOLOVO SPAVANJE – POGLED LJUBAVNIKA
FILMSKI CENTAR - DA ILI NE?
MOZAIK

Pregled ostalih članaka u ovom broju...

novi broj
arhiva
suradnici
impressum
Maillot nba pas cher
I thought that after two years, I knew replica handbags that Beatrice was a small gucci replica handbag in Pierre's many hermes replica handbags . I didn't expect it to be handbag replica positive result. Beatrice transformed this "night club little prince" into a happy replica handbags .

Statistika posjeta