home
ZAPOČELO JE FINALNO ODBROJAVANJE DO 14. FILMSKE REVIJE MLADEŽI I 2. FOUR RIVER FILM FESTIVALA

Od 10. do 13. rujna Karlovac postaje središnje okupljalište mladih srednjoškolskih filmskih stvaraoca iz svih djelova Hrvatske i svijeta

Uz iznimna popratna događanja i bogat program pune ruke posla imati će i žiri

Obzirom da smo ušli u posljednju fazu odbrojavanja 14. Filmske revije mladeži i 2. Four River Film Festivala koji će se u organizaciji Kinokluba Karlovac te Hrvatskog filmskog saveza održati u Karlovcu te okupiti više od 150 srednjoškolaca iz svih krajeva svijeta još jednom vas pozivamo da budete dio mladih stvaralačkih snaga i pogledate filmove koji su prošli ovogodišnju selekciju - njih ukupno 79 iz svih djelova Hrvatske i svijeta. Sudeći prema riječima Vjekoslava Živkovića, koji je uz Vedrana Šamanovića vršio dužnost selektora filmova te istaknuo da su i kvantitativno i kreativno radovi premašili sva očekivanja, čini se da je i pred iskusnim sudom žirija teška zadaća.

Organizacija ovogodišnjeg izdanja Revije i Festivala sa zadovoljstvom ističe impresivna imena iz svijeta filma koja čine ocjenjivački sud. Uz poznatu hrvatsku glumicu Zrinku Cvitešić, koja se istaknula iznimnim ostvarenjem u filmovima "Konjanik" i "Što je muškarac bez brkova", te Joška Marušića, jednog od najznačajnijih autora animiranog filma u Hrvatskoj, čiji je rad nagrađen na najistaknutijim festivalima iz svijeta animacije među kojima je i prestižni Annecy, tu su i Diana Nenadić, te inozemni stručnjaci na području filma i cjelokupne sedem umjetnosti - Andrei Dascalescu i Ahmed Muztaba Zamal. Diana Nenadić, afirmirana je novinarka i filmska kritičarka koja je filmske kritike i eseje objavljivala u Slobodnoj Dalmaciji, Vijencu, Zarezu, Hrvatskom filmskom ljetopisu te je od 2002. urednica naklade Hrvatskog filmskog saveza. Andrei Dascalescua, mlada je nada rumunjskog filma koji je već sa prvijencem, dugometražnim dokumentarcem Constantin and Elena osvojio nagradu za najbolji film na međunarodnom festivalu dokumentarnog filma u Amsterdamu (IDFA) i posebno priznanje na nedavno održanom Sarajevo Film Festivalu. Ahmed Muztaba Zamala, bangladeški je filmski aktivist i kritičar kojemu se na ocjenjivački sud povjeravaju i filmska ostvarenja mnogih svjetskih festivala poput Cannesa, Berlinalea i Venecije.

"Veliki poznavatelji filmske umjetnosti dolaze na 14. Filmsku reviju mladeži i 2. Four River Film Festival svjesni značenja manifestacije i njenog utjecaja na mlade kreativce. Ponekad zaboravljamo da svi moramo negdje početi i da je početak ona točka razvoja koja iziskuje najveći trud, najčišće ideje i nesmetanu kreativnost. Stoga i ne čudi da su spomenuti stručnjaci spremni sudjelovati u ovakvom događanju i pružiti mladima motivaciju za daljnji razvoj i ostvarenja na razini filmske umjetnosti koja će nas povesti u budućnost", izjavila je Marija Ratković, koordinatorica 14. Filmske revije mladeži i 2. Four River Film Festivala.

Preostaje nam još nekoliko dana do novog vala filmova, stoga nikako ne zaboravite na Karlovac i budite tamo već 10. rujna!

Za sve detaljnije informacije obratite se na:

Ana Cvitaš,

Filmska revija mladeži
i Four River Film Festival,
Odnosi s javnošću

GSM: + 385 98 9137 549
E-Mail: frff@hfs.hr
www.hfs.hr

Ovdje možete komentirati članak

02.09.2009.

Uvodna riječ
14. filmska revija mladeži i 2. Four River Film Festival
SLUŽBENO JE ZAPOČELA 14. FILMSKA REVIJA MLADEŽI I 2. FOUR RIVER FILM FESTIVAL
14. filmska revija mladeži i 2. Four River Film Festival
SLJEDITE VELIKANE NA 14. FILMSKU REVIJU MLADEŽI I 2. FOUR RIVER FILM FESTIVAL!
14. filmska revija mladeži i 2. Four River Film Festival
Srednjoškolski film zauzima Karlovac!
ZAPOČELO JE FINALNO ODBROJAVANJE DO 14. FILMSKE REVIJE MLADEŽI I 2. FOUR RIVER FILM FESTIVALA
Pressica o Reviji mladeži i Four River Film Festivalu u Karlovcu
400 %
Izabran službeni program 2. Four River Film Festivala!
Izabran službeni program 14. Filmske revije mladeži!
14. filmska revija mladeži: Rekordan broj prijava!
Predstavljanje 14. Filmske revije mladeži i 2. Four River Film Festivala na Reviji amaterskog filma
DANAS STIGAO PRVI FILM!
Najbolji filmovi s 13. filmske revije mladeži na RAF-u
FORŠPAN KARLOVAČKOG FILMSKOG FESTIVALA PRIKAZAN NA 18. DANIMA HRVATSKOG FILMA!