Novosti

Facebook HFS
18.12.2006.
Natječaj za sudjelovanje na radionici i pitching forumu za dokumentarne filmove
Zagreb, 27. veljače - 1. ožujka 2007.

U okviru 3. ZagrebDox-a, međunarodnog festivala dokumentarnog filma koji će se održati u Zagrebu od 26. veljače do 3. ožujka 2007, organiziramo radionicu koja će se baviti završnom fazom u razvoju dokumentarno filmskih projekata. Cilj radionice je pomoći sudionicima da što uspješnije nauče kako pronaći međunarodne partnere za sufinanciranje njihovih filmova. Nakon dva dana intenzivnih priprema koje se sastoje u dotjerivanju projekta za prezentaciju pod vodstvom renomiranih predavača, režiseri i/ili producenti imat će priliku predstaviti svoj projekt skupini kvalificiranih regionalnih i međunarodnih urednika dokumentarnih televizijskih programa, na tzv. pitching forumu. Na radionicu se mogu prijaviti režiseri i producenti sa projektom koji je u poodmakloj fazi razvoja.

Predavači:
g. Tue Steen Müller, dosadašnji direktor European Documentary Network, Danska
gđa Cecilia Lidin, European Documentary Network, Danska

Pitching forum komisija:
- tri urednika dokumentarnih programa televizija iz Zapadne Evrope
- četiri urednika dokumentarnih programa regionalnih televizija

U radu radionice mogu sudjelovati autori i projekti iz Albanije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Crne Gore, Hrvatske, Makedonije, Rumunjske, Slovenije i Srbije.

Budući je rad na radionicama individualan i intenzivan, bit će odabrano najviše 12 projekata, s jednim ili dva predstavnika po projektu (redatelj i/ili producent). Radionici će moći prisustvovati i određen broj promatrača (zainteresirani autori koji nisu izabrani za aktivne sudionike). Radionica će se odvijati na engleskom jeziku.

U okviru završne prezentacije - Pitchinga - sudionici će imati 7 minuta (uključujući i video klip) za prezentaciju svog projekta, nakon čega urednici 8 minuta postavljaju pitanja vezana uz projekte.

Troškove puta, smještaja i radionice za izabrane aktivne sudionike snosit će organizator i/ili sponzori festivala. Aktivnim sudionicima bit će osiguran i besplatan ulaz na sve projekcije festivala.

Prijava treba sadržavati:
a) kratki sinopsis (max. 1 stranica)
b) sažetak projekta i plana produkcije
c) biografiju autora na 2-3 stranice
d) Poželjno je priložiti i vizualni materijal: video snimke, fotografije ili ostali materijal do kojeg se došlo u istraživanju, te kratki video klip (ne dulji od dvije minute).

Svi navedeni dokumenti trebaju biti na engleskom jeziku te napisani veličina slova 12

Prijavu treba poslati e-mailom i/ili poštom tako da stigne u Zagreb do 15.1.2007.

Izabrani će sudionici biti obaviješteni najkasnije do 1.2.2007.

Sudionici čiji projekti nisu izabrani mogu se kvalificirati za status promatrača.

Prijave i informacije na:
Vanja Kaluđerić
e mail: zagrebdox@gmail.com
Factum/cdu
Prilaz Gjure Deželića 26
10 000 Zagreb
phone: +385 1 48 46 176
fax: +385 1 48 46 180
www.zagrebdox.net

Filmski programi u kinu Tuškanac, Tuškanac 1 od 18. do 23. prosinca 2006.

Od ponedjeljka 18. prosinca u kinu Tuškanac na programu je retrospektiva filmova Lordana Zafranovića. Prvi put u Hrvatskoj iscrpna, opsežna retrospektiva redateljevih ostvarenja... »više

Poziv na konferenciju za medije

U povodu retrospektive redatelja Lordana Zafranovića u sklopu Filmskih programa pozivamo vas na konferenciju za medije... »više

Predstavljanje zbornika 3-2-1, kreni! u čast Ante Peterlića

U povodu 70. godine života filmologa, prof. dr. Ante Peterlića, Osjek za komparativnu književnost Filozofskog fakulteta u Zagrebu, nedavno je objavio... »više

Filmski programi u kinu Tuškanac, Tuškanac 1 od 11. do 16. prosinca 2006.

Nakon projekcija dviju posljednjih epizoda televizijske serije Dekalog, slijedi filmska trilogija Krzysztofa Kieślowskog Tri boje: Plavo, Bijelo i Crveno... »više