Novosti

Facebook HFS
24.01.2024.
Kritičko rešeto 14. Production in-a

Ove srijede, 24. siječnja s početkom u 18 sati u Spomen domu Pazin premijerno će se prikazati šest kratkometražnih igranih, dokumentarnih, eksperimentalnih i hibridnih filmova nastalih na 14. maratonu izrade kratkog filma Production in-u.

Filmska večer će se održati uživo i putem Zoom-a, a gošća Kritičkog rešeta ovog puta bit će nagrađivana redateljica Sunčica Ana Veldić koja će analizirati i komentirati filmove polaznika te im pružiti smjernice za eventualne dorade. Razgovor će moderirati voditelj projekta Marko Zdravković-Kunac.

bit.ly/Reseto14Pi
Meeting ID: 574 650 9869
Passcode: 198275

Production In je besplatna radionica namijenjena svima koji se žele okušati u izazovu stvaranja filma u tri dana. Desetak autora pod vodstvom iskusnih edukatora realizira svoj film u vremenski ograničenom stvaralačkom procesu i dobroj atmosferi praktičnog rada.

14. Production in održao se u Pazinu od 12. do 14. siječnja 2024.

Mentori 14. Production in su: Zorko Sirotić, Mario Papić, Alen Stanković, Davor Vuković, Sanda Letonja-Marjanović i Marko Zdravković-Kunac.

Program:

Matko Jalušić: Dostavna služba - kratkometražni igrani


Dostavna služba

Sanna Aničić: Tajna uklete kuće -  kratkometražni igrani


Tajna uklete kuće


Tajna uklete kuće

Kristina Mijandrušić Ladavac: Teacher, Tai chi! -  kratkometražni igrani


Teacher, Tai chi!

Tomislav Cvjetičanin: Tko te parkirao? – kratkometražni dokumentarni


Tko te parkirao?

Max Karreiter: Stvaranje historije - kratki hibridni


Stvaranje historije

Angelo Curiel: Kažun Šambala - kratki hibridni


Kažun Šambala

14. Production in održao se u sklopu projekta Production in – Istarska turneja.

__

Partneri 14. Production In-a su Istarska kulturna agencija, Pučko otvoreno učilište Pazin, MedVid produkcija i Hrvatski filmski savez.

__

14. Production in financijski podupiru Istarska županija, Hrvatski audiovizualni centar, Grad Pula i Zaklada Kultura nova.

__

Sunčica Ana Veldić veterinarka je i filmašica iz Zagreba. Godine 2006. diplomirala je na Veterinarskom fakultetu, 2014. završava magisterij iz kirurgije malih životinja, a 2019. MA iz režije dokumentarnog filma na ADU. Filmom se počela baviti 2013. godine nakon završenog tečaja scenarija, režije i montaže u Kinoklubu Zagreb. Od tada snima niz dokumentarnih i eksperimentalnih kratkih filmova u produkciji Kinokluba Zagreb, od kojih su neki međunarodno zapaženi poput filma “Hux Flux, Smokvin sin” kojeg je režirala s Martinom Semenčićem a filmovi “Festivalski turizam” i “Hrvatska djevica” prikazani i nagrađeni na domaćim festivalima. U sklopu studija režije dokumentarnog filma snimila je film “White Trash” (2017) i “Precijenjenu dramaturgiju” (2017) koji su doživjeli domaću i međunarodnu festivalsku distribuciju. “White Trash” prikazan je i u natjecateljskom programu Tampere film festivala.


Sunčica Ana Veldić

Trenutno snima dva nova dokumentarna filma, kastrira mačke po zabitim mjestima bez veterinarske skrbi i snima ton na igranim i dokumentarnim filmovima drugih autora.

PROJEKCIJA FILMOVA IZ PRODUKCIJE KINOKLUBA KARLOVAC 2023. GODINE

U subotu 27. siječnja u 18:00 sati bit će održana projekcija filmova iz produkcije Kinokluba Karlovac 2023. godine. Redovno predstavljanje recentne produkcije održati će se u prostoru Centra za mlade Grabrik, na adresi Maksimilijana Vrhovca 13... »više

Škola nove filmske prakse

U narednom periodu klupski program svojim polaznicima omogućit će uvid u alate i znanja koji se mogu primjenjivati prilikom realizacije filmova. Program je usmjeren na razvoj autentičnosti u filmskom mišljenju i izražavanju... »više

Prijave na 16. Production in – Labin

Pulska filmska tvornica poziva sve zainteresirane da se prijave na 16. maraton izrade kratkog filma Production in, koji će se održati od 26. do 28. siječnja 2024. u prostorijama Društveno kulturnog centra Lamparna u Labinu... »više

Filmovi varaždinske Vanime na međunarodnim festivalima

Početkom veljače u sklopu 26. BAMkids Film Festivala u NewYorku će biti prikazani animirani filmovi varaždinskog Filmsko kreativnog studija Vanima „Što usta zbore to ruke stvore“ koji potpisuju autorice... »više