Novosti

Facebook HFS
19.04.2023.
61. izdanje Revije hrvatskog filmskog stvaralaštva djece i 11. Smotra hrvatskog školskog filma održat će se u Zagrebu od 5. do 8. listopada 2023.

Reviju i Smotru organiziraju Hrvatski filmski savez i Agencija za odgoj i obrazovanje uz suorganizaciju OŠ Marije Jurić Zagorke i Narodnog sveučilišta Dubrava. Prijave su otvorene do 1. lipnja 2023.

Svaka družina, klub, skupina ili pojedinac može na Reviju i Smotru prijaviti neograničen broj ostvarenja u okviru sljedećih kategorija: igrani film, dokumentarni film, animirani film, TV-reportaža, film slobodnog stila i radionički film.

U kategoriju filma slobodnog stila mogu biti prijavljeni eksperimentalni filmovi, hibridni videoradovi koji sadrže više filmskih rodova, videospotovi, namjenski filmovi i ostvarenja koja se ne mogu klasificirati u ostale četiri kategorije. U kategoriji radioničkog filma involviranost je voditelja puno veća od angažmana samih polaznika.

Radovi se prijavljuju online na poveznici https://revijadjece.hfs.hr/prijavnica-2023

Dječji su radovi s godinama i žanrovski raznovrsniji. Nekad dominantan dokumentarni i igrani film, a manje animirani, obogaćen je eksperimentalnim filmom, spotom i reportažom te je posljednjih godina animirani film brojčano sve prisutniji. Stoga jedva čekamo vidjeti radove koji će se ove godine prijaviti za selekciju 61. izdanja Revije hrvatskog filmskog stvaralaštva djece i 11. Smotru hrvatskog školskog filma.

Želite li i vi biti dio najvećeg dječjeg događaja godine, prijavite svoje radove najkasnije do 1. lipnja 2023. godine. Svaka družina, klub, skupina ili pojedinac može prijaviti neograničen broj filmskih ostvarenja.

Više informacija:  https://revijadjece.hfs.hr/

400 udaraca u Klubu PFT-a

Ovoga četvrtka, 13. travnja s početkom u 20 sati u Klubu Pulske filmske tvornice besplatna je projekcija dugometražnog prvijenca Françoisa Truffauta, inicijalnog dijela francuskog novog vala 400 udaraca o 12-godišnjem dječaku koji utočište od obiteljske i društvene represije nalazi u sitnim krađama... »više

Novo vodstvo u Hrvatskom filmskom savezu

Novi peteročlani Izvršni odbor Hrvatskog filmskog saveza, na čelu s filmologinjom dr. sc. Anom Đordić, imenovao je Tajnicu Saveza, producenticu i menadžericu u kulturi Tatjanu Aćimović... »više

165 sudionika na proljetnom ciklusu Filmske naSTAVe

Vec desetu godinu zaredom učenički je proljetni odmor u znaku Filmske naSTAVe. Pred nama je tjedan ispunjen filmskim analizama i iznenađenjima ispred kinoplatna! Više od stotinu sudionika odlučilo je praznike provesti u kinu analizirajući filmove... »više

La strada Federica Fellinija u Klubu PFT-a

Ovoga četvrtka, 6. travnja s početkom u 20 sati u Klubu Pulske filmske tvornice besplatna je projekcija remek-djela Federica Fellinija, alegorijskog filma poetike 'neorealizama duše' La Strada koji prikazuje odnos između grubog snagatora i prostodušne djevojke... »više