Novosti

Facebook HFS
22.02.2023.
OTVORENE PRIJAVE ZA SISAČKI STAR FILM FEST

Organizator Star Film Festa, Kino klub Sisak poziva sve mlade autore kratkometražnih filmova da prijave svoje filmove na natječaj za sudjelovanje u natjecateljskom programu ovogodišnjeg jubilarnog desetog izdanja Star Film Festa!

Prijave su otvorene od 20. veljače sve do 20. svibnja 2023. godine.

Na festival svoje filmove mogu prijaviti osobe koje imaju najmanje 18 godina i koje nisu starije od 35 godina u trenutku godine proizvodnje filma.

Prijaviti se mogu dokumentarni, igrani, eksperimentalni, animirani i industrijski filmovi, pri čemu film mora biti produciran u protekle dvije godine (1.1.2021.), a prijavljeni filmovi ne smiju biti duži od 25:00 minuta.

Filmovi se prijavljuju putem online servisa FilmFreeway, a detalji o prijavama, uvjetima i specifikacijama mogu se pronaći u pravilniku festivala koji se nalazi na službenim stranicama SFF-a.

U cilju promocije domaćih i regionalnih filmova i autora  prijave pristigle iz Hrvatske, Srbije, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Kosova, Makedonije i Crne Gore se ne naplaćuju, dok su prijave iz ostalih zemalja  besplatne do 23.2.2023., a također s istim ciljem Star Film Fest dodjeljuje 12 nagrada među kojima je i nagrada ‘Specijalna zvjezdica’ koja uključuje novčanu nagradu kao poticaj za daljnje stvaranje i produkciju filmova.

Star Film Fest posvećen je kratkim filmovima mladih autora diljem svijeta, a ove godine obilježava svojih 10 zvjezdanih godina postojanja kojima svjedoče brojni filmovi i  autori, ali i publika koja je gledanje filmova pod zvjezdanim sisačkim nebom pretvorila u godišnju tradiciju. SFF će svoj deseti rođendan proslaviti od 31. kolovoza do 2. rujna, a ovim putem Vas pozivamo da se slavlju pridružite i Vi!

Živan pravi pank festival

Ovoga četvrtka, 16. veljače s početkom u 20 sati u Klubu Pulske filmske tvornice besplatna je projekcija niskobudžetnog glazbenog dokumentarca Živan pravi pank festival u kojem redatelj Ognjen Glavonić prikazuje entuzijastične napore zanesenjaka koji organizira pank festivala u svom banatskom selu... »više

DOKUMENTARNI FILM KORLAT PRIKAZAN I U BENKOVCU

U organizaciji Gradske knjižnice Benkovac i Ogranka Matice hrvatske u Zadru, u petak 10. veljače, u prepunoj Gradskoj knjižnici Benkovac u svečanom tonu prikazan je dokumentarni film Korlat, scenarista i redatelja Luke Klapana... »više

Prijave za FUSE – Film Under Severe Experiment 2023. otvorene do 18. veljače

Prijave za šesto izdanje festivala, u organizaciji Kinokluba Karlovac još uvijek traju, a završni dan prijava bit će 18. veljače. Festival FUSE ove godine bit će održan od 6. do 8. listopada 2023., a posjetitelje ponovno očekuju tri dana raznovrsnog filmskog programa... »više

OSNOVNA ŠKOLA BRAĆA RIBAR POSEDARJE

Objavljujemo nekoliko fotografija sa održanog izlaganja o oblicima filmskog zapisa u Osnovnoj školi Braća Ribar u Posedarju. Naime, u petak 2. veljače, ponovno smo posjetili osnovnu školu u Posedarju... »više