Novosti

Facebook HFS
12.10.2022.
Bogat program jedanaeste filmske feste djece i mladih

U ponedjeljak ujutro je posebnim i školskim projekcijama započeo program jedanaestog po redu DUffa, filmskog festivala djece i mladih kojeg sve ove godine organiziraju ustanova Kinematografi Dubrovnik, te udruge Škola filma Šipan  i Luža.  Službeni festivalski, odnosno natjecateljski program započinje u četvrtak naveče u 19.30, kada će nakon otvaranja u kojem sudjeluje i Folklorni ansambl Linđo, biti prikazana i prva natjecateljska projekcija.

I ove godine je preko festivalske platforme pristigao veliki broj filmova iz cijelog svijeta, a selekcijski žiri u sastavu Uroš Živanović, Mariela Marković i Zlatko Tomić je odabrao 50 najboljih koji će se natjecati za jednu od ukupno 10 festivalskih nagrada ovogodišnjeg festivala. Za sve one koji neće biti u Dubrovniku ovaj vikend, omogućeno je gledanje i ocjenjivanje filmova preko vimeo platforme na koju je moguće pristupiti preko službene stranice festivala, a na kojoj se već skupio priličan broj glasova. Najbolje ocijenjeni film će u konačnici odnijeti nagradu publike. 

Za odluku o tome u čiju će luku uploviti devet festivalskih brodova pobrinut će se japanska animatorica Maya Yonesho, slovenski redatelj i scenarist Peter Bratuša te kazališni i filmski glumac Kristijan Ugrina, članovi ocjenjivačkog žirija.

Pored natjecateljskog programa, Duff je ove godine ponudio i izbor između četiri radionička, za koja su brzo popunjene sve prijave. Tako su u ponudi  igrani film uz voditeljicu Ružicu Dodig, radionica sinkronizacije „Posudi svoj glas!“ pod mentorstvom Nikole Jankovića i Katarine Madirazze, osnova fotografije Nikole Dupera te makeovera – radionice filmske šminke i maske Ane Obradović Skračić.  

U petak je u kinu Visia u suradnji sa Agencijom za odgoj i obrazovanje organiziran županijski stručni skup voditelja izvannastavnih aktivnosti Metodika filmske edukacije uz ogledni sat odnosno projekciju i analizu filma koji vode prof.Ana Đordić i Uroš Živanović.

Ekipa festivala vas poziva da popratite i njihove dodatne sadržaje koje ove godine organiziraju mladi, a riječ je o Filmskom kvizu u petak veče u 20 sati u Luži, filmskoj igri gradom pod nazivom „Escape the scenes“ koja kreće u subotu u 11.30 ujutro ispod Zvonika, te večeri filmske glazbe i vinila u subotu naveče također u Luži.

 Cijeli program dostupan je na web stranicama festivala.

ODRŽANA „See/Touch/Try“ 2022. RADIONICA U DARDI

Ovaj vikend je privedena kraju radionica animiranog filma u Dardi. Naime, već drugu godinu za redom, krajem ljeta se održavala „See/Touch/Try“ radionica stop-trik animacije, koja je namijenjena u prvom redu srednjoškolcima... »više

Referendumska projekcija - arhivski filmovi o razvoju Pule

Povodom praznika demokracije i pulskog referenduma Pulska filmska tvornica besplatno prikazuje četiri filma iz Hrvatskog državnog arhiva koji tematiziraju urbanistički i povijesni razvoj grad Pule... »više

Otvorene su prijave za Radionicu produkcije pod mentorstvom Tibora Kesera

Kino klub Split organizira Radionicu produkcije pod vodstvom producenta Tibora Kesera. Na trodnevnoj radionici polaznici će se upoznati s ulogom producenta, ali i produkcijske kuće kroz čitav proces realizacije filma... »više

Dodjelom nagrada svečano zatvoreno jubilarno 60. izdanje Revije filmskog stvaralaštva djece

Proglašenjem najboljih filmova i dodjelom nagrada zatvoreno je jutros jubilarno 60. izdanje Revije filmskog stvaralaštva u Malom Lošinju. Ovogodišnje revijsko izdanje održano je od 29. rujna do 2. listopada, a filmski je program uključio... »više