Novosti

Facebook HFS
22.06.2022.
Izabrano novo predsjedništvo i ostala tijela kluba
U utorak 14. lipnja 2022. godine održana je izborna sjednica Skupštine Kinokluba Zagreb.

Nakon prvih točaka dnevnog reda i usvajanja Financijskog i Programskog izvještaja o radu Kluba u 2021. godini, raspušteni su trenutni članovi tijela udruge te se pristupilo izborima.

Dotadašnji predsjednik Tomislav Šoban obratio se Skupštini te izrazio zahvalnost svim suradnicima tijekom svog četverogodišnjeg mandata. Čestitao je svim autorima na filmovima koje su napravili, nagradama koje su osvojili i prikazivanjima na festivalima te naglasio važnost kontinuiteta rada u filmskom stvaralaštvu. Članovi su izrazili zahvalu  Tomislavu Šobanu na njegovom radu i predanosti Klubu.

Potom je kandidacijska komisija otvorila kandidature te su kandidatkinje za predsjedništvo, Daria Blažević i Dalija Dozet, ukratko predstavile svoju viziju Kluba za nadolazeće razdoblje.

Nakon provedenog glasovanja, u tijela udruge izabrane su sljedeće osobe:
PREDSJEDNICA: Daria Blažević
DOPREDSJEDNICA: Dalija Dozet
IZVRŠNI ODBOR: Danijel Brlas, Lana Kosovac, Martina Lončar, Dražen Puklavec, Mateja Zidarić
NADZORNI ODBOR: Petra Belc Krnjaić, Neven Dužanec, Jasna Safić
SUD ČASTI: Luka Ostojić, Tomislav Šoban, Vedran Šuvar

Izborom Darije Blažević za predsjednicu i Dalije Dozet za dopredsjednicu po prvi put u svojoj skoro stogodišnjoj povijesti na čelo Kluba su došle žene i to aktivne filmske autorice koje su već niz godina uključene u rad i razvoj Kluba kroz prijašnje funkcije (Blažević kao dopredsjednica, Dozet kao članica Izvršnog odbora i koordinatorica odsjeka radionica).

U svojim kandidacijskim govorima obje su se osvrnule na daljnje razvijanje Kluba s ciljem što većeg uključivanja članstva u njegov rad, ulaganja u kvalitetnu filmsku opremu, daljnjeg razvijanja programa edukacija, očuvanja baštine i arhiviranja filmova, jačanja percepcije Kluba kao zajednice umjetnika, što je proizašlo iz osnovne ideje koju su definirali i promovirali prijašnji predsjednici - Tomislav Šoban i Vedran Šuvar - širenju amaterskog i alternativnog pristupa filmskom stvaralaštvu uz istovremeno podizanje kvalitete produciranih filmova.

Uz novo vodstvo s jasnom vizijom daljnjeg rada i planovima razvoja, Klub očekuje niz zanimljivih programa i aktivnosti u sljedeće četiri godine.
Još jednom zahvaljujemo dosadašnjem vodstvu Kluba, čestitamo novom vodstvu i ostalim članovima tijela udruge te im želimo puno uspjeha u radu!

ODABRANI FILMOVI 9. STAR FILM FESTA

Ovogodišnji Star Film Fest pod rednim brojem ‘devet’ održava se od 1. do 3. rujna 2022. godine, a ni sve prepreke s kojima se Sisačko-moslavačka županija susrela unazad godinu dana nisu nas spriječile da i ove godine... »više

ESENCIJALNE ENERGIJE ANDREJA ZDRAVIČA NA KRATKOM UTORKU

Na posljednjem Kratkom utorku prije ljetne stanke, koji će se održati 21. lipnja u 21h u kinu Tuškanac u Zagrebu, družit ćemo se s legendom slovenskog eksperimentalnog filma Andrejem Zdravičem... »više

Produžen je rok za prijavu filmova na 20. Gastro film fest za autore iz Hrvatske

Za domaće autore rok za prijavu smo produžili do 19. lipnja 2022. 20. GASTRO FILM FESTIVAL priređuje Video klub "Mursa" iz Osijeka... »više

Film, glazba, književnost i snovi s Jonathanom Rosenbaumom

Pozivamo sve zainteresirane da prisustvuju diskurzivnom programu Film, glazba, književnost i snovi s Jonathanom Rosenbaumom u organizaciji Kino kluba Split... »više