Novosti

Facebook HFS
08.06.2022.
Smotra Kino kluba Split

U petak 10. lipnja i subotu 11. lipnja održat će se jubilarno deseto, ali i jedanaesto izdanje SMOTRE koja obuhvaćaju niz recentnih klupskih ostvarenja.

Predstavit će se filmovi nastali u produkciji i koprodukciji kluba u prethodne dvije godine, što uključuje preko pedeset ostvarenja, od toga šesnaest eksperimentalnih, trinaest igranih, jedanaest dokumentarnih, sedam namjenskih filmova, te nekoliko vježbi nastalih kroz radionicu montaže. Dvodnevno dinamično događanje odvijat će se u nekoliko termina i na nekoliko lokacija u sklopu Doma mladih, dok će večernji dio programa koji starta oba dana u 21h biti prikazan na otvorenom na Trgu ispred Doma mladih.

Nakon završetka službenog programa u subotu, tradicionalno druženje nastavit će se u hodniku Doma mladih na prvom katu uz filmsku glazbu i svjetlosni performans Coke i Tudora.

Događanje se organizira u suradnji s Multimedijalnim kulturnim centrom Split i Platformom Doma mladih. Ulaz na sva događanja je slobodan.

PROGRAM

Kao i prethodnih godina program prikazuje sva nastala audiovizualna djela, kako ona mladih autora, amaterske filmove, tako i profesionalne produkcije i koprodukcije. Posjetitelji će također imati priliku pogledati radove nastale kroz radioničke i rezidencijalne programe kluba. Najčešće se surađivalo s Kinoklubom Zagreb, udrugom Blank, Akademijom dramske umjetnosti u Zagrebu i Umjetničkom akademijom u Splitu. Ukupno trajanje programa dostiže devet sati.

Od kurioziteta ističemo projekciju za fanove Tomb Raidera. Program se sastoji od četiri filma Tine Ljubenkov, a obraćamo pažnju na dokumentarce “Peter Connelly – Symphony of Revelation”  o kompozitoru soundtracka za video igru “Tomb Raider” i kratkometražni dokumentarac “Murti Schofield – Beyond the story” o scenaristi igre Tomb Raider: The Angel of Darkness. Posjetitelji će filmove moći pogledati u zasebnoj prostoriji u sklopu Kino kluba u subotu od 17h – 23h.

Za vizualni identitet događanja zaslužan je Hrvoje Hiršl.

Također napominjemo da su prijave na programe i dalje otvorene:
Film, glazba, književnost i snovi s Jonathanom Rosenbaumom ovdje.
Više info.
Radionica Od skripta do kamere pod vodstvom Pilar Palomero ovdje.
Više info.

Više detalja o programima možete pronaći na stranicama Kino kluba Split ili poslati upit na press@kinoklubsplit.hr.

Prijave za 10. FIFES su otvorene!

Od 1.6.2022. do 22.7.2022. otvorene su prijave za 10. FIFES Junior – Filmski festival smijeha. Prijavljivanje vaših filmova je besplatno... »više

13. VAFI & RAFI – internacionalni festival animiranog filma iz Rijeke seli u Varaždin

Nakon što je proteklog tjedna održan RAFI dio festivala u Rijeci, organizatori sele u Varaždin gdje će biti održan VAFI dio. Riječki dio festivala je završio svečanom dodjelom nagrada u RAFI kategoriji... »više

POČINJE PETO IZDANJE FESTIVALA FUSE

Ovogodišnje peto izdanje filmskog festivala FUSE – Film Under Severe Experiment u organizaciji Kinokluba Karlovac bit će održano u Karlovcu od 3. do 5. lipnja na Maloj sceni i u Urbanom parku Hrvatskog doma... »više

U kvadrat s Petrom Belc: Tri projekcije iz povijesti kinoklupske kinematografije

Kino klub Split organizira specijalno izdanje programa U kvadrat s Petrom Belc: Tri projekcije iz povijesti kinoklupske kinematografije... »više