Novosti

Facebook HFS
20.03.2019.
Radionica pisanja za film

Kinoklub Zagreb šestu godinu za redom organizira besplatnu radionicu pisanja za film. Cilj dvomjesečne  radionice je kroz niz vježbi pisanja razviti prijavljenu ideju u kvalitetan scenarij. Voditeljica je Višnja Vukašinović, a rok za prijavu je 31.3.2019.

Za prijavu valja poslati ideju za kratki film te kratki esej u kojem se obrazlaže autorska intencija te tema, motivi i ciljevi filma. Svaki od dva tražena zadatka treba imati između 2000 i 3000 znakova uključujući razmake (tolerira se plus/minus 300 znakova). Na osnovu pristiglih radova vršiti će se selekcija odnosno odabrati 6 do 7 polaznika/ica radionice.

Radionica će se odvijati jednom tjedno kroz deset dvosatnih sesija u travnju i svibnju 2019.

Kroz rad na specifičnim spisateljskim zadacima polaznici će razvijati temu i tehniku koja im najviše odgovara te tako razraditi postavke iz kojih mogu napisati kvalitetan scenarij. Svaka od deset dvosatnih tjednih sesija biti će u potpunosti posvećena radu na tekstovima polaznika koji će se usavršavati u skladu sa sugestijama mentorice i kolega.

Za vrijeme trajanja radionice polaznici će biti dužni razvijati ideju s kojom su primljeni te pisati radove u skladu sa specifičnim zadacima koji će biti određeni prema individualnim afinitetima. 

Voditeljica radionice je Višnja Vukašinović.

Radionica će se odvijati u prostorijama Kinokluba Zagreb (Trg žrtava fašizma 14) u večernjim satima ponedjeljkom ili srijedom. Uvodna sesija održat će se u petak 5. travnja u 19 h u prostorijama KKZ-a.

Prijave do 31. ožujka 2019. na visnja.pentic@gmail.com

FILMSKA ŠKOLA U BLANK_FILMSKOM INKUBATORU

Blankova filmska škola koja počinje 31.3.2019. u Zagrebu zamišljen je kao intenzivni dvomjesečni film making program, vođen od strane dokazanih filmskih autora. Ovogodišnja filmska škola koncentrira se na dokumentarni film... »više

27. HRVATSKI FESTIVAL JEDNOMINUTNIH FILMOVA

MINUTA S NAMA

Poštovani prijatelji filma i videa, veliko zadovoljstvo nam je najaviti
27. HRVATSKI FESTIVAL JEDNOMINUTNIH FILMOVA koji će se održati 31.05 – 01.06. 2019. godine u Požegi... »više

Jedanaesti ETNOFILm Festival

Travanj u Rovinju

Od 22. do 27. travnja će se u Multimedijalnom centru u Rovinju odvijati programi ovogodišnjeg, jedanaestog ETNOFILm Festivala koji je orijentiran na utvrđivanje mogućnosti i oblika eksperimentalnih metoda bilježenja i prenošenja etnoloških istraživanja... »više

POZIV NA RADIONICU

Prijave za besplatne radionice otvorene su do petka, 15. ožujka u 12:00 sati.
U petak 15. ožujka počinje novi ciklus radionica u Klubu Pulske filmske tvornice! »više