Novosti

Facebook HFS
25.08.2016.
XVIII. škola medijske kulture Dr. Ante Peterlić
Stručnjaci

Prof. dr. Hrvoje Turković govorio je polaznicima Prvog stupnja seminara medijske kulture o strukturi filmskog djela, a dr. sc. Midhat Ajanović polaznicima Drugog o filmskom nadrealizmu. Održane su i vježbe multimedija u teoriji i praksi odnosno metodičke vježbe za nastavu filmske umjetnosti u srednjim školama, voditeljica Mirjane Jukić, prof., Katice Šarić, mag. paed. soc., Ane Đordić, prof. i doc. art. Jelene Modrić, filmske montažerke.  

Prvi ili osnovni stupanj seminara medijske kulture namijenjen je prvenstveno nastavnicima osnovnih i srednjih škola ali i drugim polaznicima koji ta temeljna znanja nisu stekli u okviru studija ili ih trebaju utvrditi, a svrha je drugog stupnja kao trajnog obrazovanja pružanje dodatnih i specijaliziranih znanja, teme se mijenjaju svake godine, što omogućava pohađanje seminara istim polaznicima kroz više  godina te su obuhvaćene između ostalog tendencije u suvremenom filmu i medijima, relevantni i manje poznati fenomeni iz povijesti filma, teorijska znanja i analitička umijeća.


Photo by Darije Petković

U osnovnom su ili polaznom radioničkom programu radionica za dokumentarni film voditelja Tomislava Mršića, filmskog redatelja, sa stručnim suradnicima snimateljem Alanom Stankovićem i montažerom Hrvojem Mršićem, radionica za igrani film voditelja Daniela Kušana, akademskog filmskog redatelja, sa stručnim suradnicima snimateljem Miranom Krčadincem i montažerom Vjeranom Pavlinićem, radionica za TV-reportažu voditelja Dražena Ilinčića, novinara i filmskog kritičara, sa stručnim suradnicima snimateljem Darkom Drinovcem i montažerom Janom Klemscheom i radionica za animirani film s voditeljem Edom Lukmanom, voditeljem ŠAF-a Čakovec i stručnom suradnicom Jasminkom Bijelić Ljubić, voditeljicom Škole animiranog filma Čakovec. 

Specijalizirani radionički programi su radionica za kameru i snimanje voditelja Borisa Poljaka, filmskog snimatelja, sa stručnim suradnicima, snimateljima Dinkom Radonić i Jerom Gruićem, radionica za montažu voditeljice Ivane Fumić, akademske filmske montažerke, sa stručnim suradnikom Tihomirom Vrbancom, montažerom, radionica za postprodukciju zvuka voditeljice Dubravke Premar, akademske filmske   montažerke, sa stručnim suradnikom Matijom Djanješićem, montažerom, radionica za digitalnu fotografiju voditelja Darija Petkovića, akademskog filmskog snimatelja i fotografa, sa stručnim suradnikom Milivojem Kuharom, fotografom, radionica za radijsku reportažu voditeljice Višnje Biti, urednice na HRT-u, sa stručnim suradnikom Mirom Pijacom, tonmajstorom Hrvatskog radija i radionica za eksperimentalni film  voditelja Damira Čučića, filmskog redatelja, sa stručnim suradnikom Marinkom Marinkićem.

Pokrenuta je i nova radionica nazvana prvi koraci vašeg budućeg kreativnog dokumentarca voditeljice Rade Šešić, s ograničenim brojem polaznika, za razvoj i pripremu produkcijskih paketa, priče i scenarija te predstavljanje projekta u formi verbalne i pisane prezentacije.

Priređivač je XVIII. škole medijske kulture Dr. Ante Peterlić Hrvatski filmski savez, a održavanje su pomogli Hrvatski audiovizualni centar, Hrvatska zajednica tehničke kulture, Društvo hrvatskih filmskih radnika, Hrvatski državni arhiv-Hrvatska kinoteka, Dvor Trakošćan i Hotel Trakošćan.  

Duško Popović
popovicdusko@yahoo.com

Sudjelovanjem na nastavi Filmske umjetnosti u kinu Tuškanac osvojite put na filmski festival Giffoni Makedonija!

Prijave za ljetnu nastavu Filmske umjetnosti namijenjenu srednjoškolcima traju još sutra (25. kolovoza). Nastava će se održati u kinu Tuškanac od 29. kolovoza do 2. rujna 2016... »više

XVIII. škola medijske kulture Dr. Ante Peterlić

Bednja

Sa svoja je 133 kilometra Bednja najduža rijeka u nas, ako se kao kriterij uzme da su i izvor (u Maceljskom gorju, 320 metara nad morem) i ušće u Dravu (Mali Bukovac blizu Ludbrega) unutar domaćih granica. Kažu da je danas možda i kraća... »više

XVIII. škola medijske kulture Dr. Ante Peterlić

Brašno

Polaznici Prvog stupnja seminara medijske kulture nastavili su slušati u nedjelju započeto predavanje dr. sc. Tomislava Šakića o povijesti hrvatskog filma, a Drugog su poslušali izlaganje mr. sc. Marka Rojnića o istočnonjemačkom filmu... »više

Natječaj “Pack&Pitch” vas vodi na snimanje vlastitog filma u Hollywood!

Ovogodišnji Four River Film Festival, u suradnji s filmskim programom Relativity School iz Los Angelesa, raspisao je natječaj za filmsku ideju/priču koja će jednog mladog hrvatskog filmaša na kraju odvesti u Hollywood... »više