english
produkcija
o nama
produkcija
nakladništvo
Hrvatski filmski ljetopis
Zapis
knjige
festivali
medijska škola
forum
pretraživač
linkovi
impressum
 
2004.
47

Povodi

JEDAN KADAR – DRUGI PUT

One Take Film Festival, Zagreb, 19-21.studenog 2004.

Drugo izdanje One Take Film Festivala održat ae se od 19. do 21. studenog u Zagrebu.
Ove ae se godine smotra filmova snimljenih u jednom kadru smjestiti u svim raspoloživim prostorima kina Tuškanac, lokaciji koja vea nekoliko mjeseci uspijeva priskrbiti reputaciju art kina, mjesta na kojem se mogu pogledati naslovi koje prosjeeni filmski konzument rijetko može vidjeti u kakvu standardnom zagrebaekom prikazivalaekom prostoru. Upravo stoga Kino Tuškanac nameae se kao idealno mjesto za održavanje festivala, koji je u prvoj godini postojanja u svijetu prepoznat kao promotor donekle ekstremna, ali u svoj svojoj strogosti i kreativna filmskog promišljanja. Jer upravo vraaanje na poeetak, na filmski kadar kao esenciju sedme umjetnosti, ostavlja prostor za kreativno autorsko samonadmudrivanje i stvaranje filmske priee bez moguanosti utjecaja jednoga od osnovnih filmskih kreativnih izražajnih sredstava – montaže.
Osim programa konkurencije u kojem ae se za Grand Prix natjecati filmska ostvarenja iz cijelog svijeta, popratni festivalski program i ove ae godine predstaviti važna djela koja objedinjuje zajednieki nazivnik – Umijeae kadra iz ruke. Ovogodišnji ae One Take Film Festival u Tuškancu i oko njega popratiti i brojne tribine, okrugli stolovi i videoinstalacije kojima organizatori ne žele samo promovirati umjetnost filma nego i srodne vizualne umjetnosti koje se tehniekim i izražajnim formama približavaju filmu ili se u njega integriraju.
Cjelokupno ae doga?anje, kao uostalom i prošle godine, biti zaeinjeno dobrom i glasnom glazbom, neogranieenom kolieinom piaa i, nadamo se, dobrom atmosferom.

Poziv na One Take Film Festival za sve obožavatelje filma suvišan je, jer svi oni koji žele u filmu doista i uživati na filmsku gozbu dotreat ae sami.Vedran Šamanović

ZAVRŠENO SNIMANJE FILMA LJUBAV NIJE SLIJEPA
AJANOVIA NA ANIMAFESTU
NAGRADE UNICA-e UTERUSU I CIGANJSKOJ
Produkcija HFS-a u Eakovcu

Pregled ostalih članaka u ovom broju...

novi broj
arhiva
suradnici
impressum
Maillot nba pas cher
I thought that after two years, I knew replica handbags that Beatrice was a small gucci replica handbag in Pierre's many hermes replica handbags . I didn't expect it to be handbag replica positive result. Beatrice transformed this "night club little prince" into a happy replica handbags .

Statistika posjeta