english
produkcija
o nama
produkcija
nakladništvo
Hrvatski filmski ljetopis
Zapis
knjige
festivali
medijska škola
forum
pretraživač
linkovi
impressum
 
2003.
44

Klubovi

GASTRO FILM FEST

Osijek, 18. listopada 2003.

U organizaciji Videokluba Mursa, u Osijeku je 18. listopada 2003, održan prvi festival filmskog i videostvaralaštva s temom gastronomije. Festival je održan u kinodvorani Doma hrvatske vojske i pred zadovoljavajućim brojem gledatelja, koji su u dvodijelnoj projekciji pogledali petnaest filmova iz devet klubova. Festival je održan u suradnji s Turističkom zajednicom grada Osijeka i upotpunio je kulturnu ponudu u sklopu 8. hrvatskog natjecanja u kuhanju fiš-paprikaša. Suorganizator je bio Hrvatski filmski savez, koji je dao stručnu i tehničk pomoć, a pokrovitelj manifestacije bio je Grad Osijek.
Prema propozicijama, filmovi su bili podijeljeni u dvije kategorije. U skupini dokumentarnih filmova našlo se šest filmova koji dokumentarnom metodom prikazuju pripremanje nekog jela ili pića. U kategoriji ‘igrani i otvoreni film’ bilo je devet filmova kojima je tematska okosnica jelo ili piće. Za obje kategorije vrijedilo je pravilo da ne mogu biti dulji od petnaest minuta, a filmovi na stranim jezicima moraju biti titlovani.
Festivalski žiri u sastavu Zoran Tadić (filmski režiser), Dario Marković (filmski kritičar) i Siniša Franjić (filmofil) bio je zadovoljan prikazanim filmovima i dodijelio je nagrade (diplome i prigodne darove).
Najboljim dokumentarcem proglašen je Kruh Julijane Kosić (videoskupina OŠ Zmajevac), drugu nagradu dobio je Kuharski dvoboj gljive i čokolade Nade Kovačević, Ines Turkalj i Anite Besk (Ugostiteljska škola iz Osijeka), a treću Moje omiljeno jelo Vedrana Maslovare, Bjanke Dozan i Dalije Dozet (Videoklub Mursa, Osijek).
U kategoriji igranih filmova prvonagrađeni je Piti ili ne piti, Željka Markića (GFR film video Požega), drugi Stipina kuhinja Bojana Drakslera i Domagoja Katića (VK Mursa, Osijek), a treći Mali hrvatski doručak Tatjane Lučić (VK Mursa, Osijek).
Poslije festivala, sudionici su nastavili druženje na kulinarskom natjecanju. Svi su mišljenja da festival ima budućnost, da je put sada otvoren i da treba napraviti vrlo brzo pripreme za Drugi gastro film fest.


Branko Hrpka

ZAPREŠIĆKA ANIMACIJA PUTUJE SVIJETOM
NOVOSTI IZ ŠAF-A
OSJEČKA FILMSKA REVIJA
KAKO SMO SNIMALI TV-REPORTAŽU
ŠTO SU PRIKAZIVALI KLUBOVI?

Pregled ostalih članaka u ovom broju...

novi broj
arhiva
suradnici
impressum
Maillot nba pas cher
I thought that after two years, I knew replica handbags that Beatrice was a small gucci replica handbag in Pierre's many hermes replica handbags . I didn't expect it to be handbag replica positive result. Beatrice transformed this "night club little prince" into a happy replica handbags .

Statistika posjeta