english
produkcija
o nama
produkcija
nakladništvo
Hrvatski filmski ljetopis
Zapis
knjige
festivali
medijska škola
forum
pretraživač
linkovi
impressum
 
2003.
44

Klubovi

OSJEČKA FILMSKA REVIJA

Osijek, 17. listopada 2003.

Videoklub Mursa iz Osijeka već više godina nastoji povećati zanimanje za filmsko stvaralaštvo. U posljednjih nekoliko godina aktivne suradnje s osnovnim i srednjim škola došlo je do znatnih pomaka, a što je u prvom redu vidljivo iz produkcije kluba. Kako bi svi autori, a i svi zainteresirani, mogli vidjeti filmska ostvarenja snimljena u tekućoj godini, priređuju se filmske večeri.
S obzirom na velik broj filmova snimljenih ove godine, Izvršni odbor Video-kluba Mursa donio je odluku da se filmske večeri održavaju kao revija, te da se kao i do sada nagrade dodjeljuju na temelju glasovanja publike.
Sedma osječka filmska revija održana je 17. listopada u kinodvorani Hrvatske vojske. Pravo sudjelovanja imali su djeca, mladež i odrasli, a za prikazivanje je odabran ukupno 31 film. Ukupno trajanje izabranih filmova bilo je gotovo dva sata, što je do sada najdulji program. Nekoliko filmova koji su prikazani na reviji već su bili nagrađivani ili prikazani u službenoj konkurenciji raznih filmskih revija ili festivala.
Budući da je glasovala publika, autori su se potrudili da dovedu što veći broj prijatelja kao potencijalne glasače. Organizacijski odbor bio je malo sumnjičav u vjerodostojnost takva žirija, ali se na kraju glasovanje ipak pokazalo realnim.
Prvo mjesto osvojili su autori Aleksandar Muharemović i Damir Tomić s jednominutnim filmom Homeroidi. Drugi je bio igrani film Prevedite kako hoćete, čiju su realizaciju ostvarili Martina Podboj, Sonja Zarić, Tanja Lalić, Vanja Lalić, Maja Mihajlović i Vedran Maslovara. Treću nagradu osvojio je Igrani film 'ko me zove', autora Vedrana Maslovare i Nastasje Sailović.
Uz diplome, svi navedeni autori dobili su prigodne poklone i gromoglasne aplauze publike.
Branko Hrpka

ZAPREŠIĆKA ANIMACIJA PUTUJE SVIJETOM
NOVOSTI IZ ŠAF-A
GASTRO FILM FEST
KAKO SMO SNIMALI TV-REPORTAŽU
ŠTO SU PRIKAZIVALI KLUBOVI?

Pregled ostalih članaka u ovom broju...

novi broj
arhiva
suradnici
impressum
Maillot nba pas cher
I thought that after two years, I knew replica handbags that Beatrice was a small gucci replica handbag in Pierre's many hermes replica handbags . I didn't expect it to be handbag replica positive result. Beatrice transformed this "night club little prince" into a happy replica handbags .

Statistika posjeta