english
produkcija
o nama
produkcija
nakladništvo
Hrvatski filmski ljetopis
Zapis
knjige
festivali
medijska škola
forum
pretraživač
linkovi
impressum
 
2007.
57

Oko kina

Premijere kratkih u Tuškancu

Prvi ovogodišnji premijerni termin u Tuškancu, u subotu 27. siječnja, ispunili su radnici Tvornice duhana Zagreb i srednjemetražni dokumentarni film Naša tvroncia, koji je o njihovu višednevnom prosvjedu protiv zatvaranja tvornice, snimio Željko Sarić. Redatelj i snimatelj proveo je petnaest dana u utihlim pogonima sa skupinom radnika i radnica koja je u znak protesta ondje živjela 24 sata, sve do deložacije.

Svečana premijera u veljači prošla je u znaku filma Na putu kući, u tuđinu (Back to Bosnia) Sabine Varjače (2005), dokumentarne autobiografske i obiteljske priče o ratnim zbivanjima koja su redateljicu odvela iz rodne Banja Luke u New York
Prve nedjelje u ožujku premijerno su prikazana četiri nova kratka filma u produkciji Hrvatskog filmskog saveza — eksperimentalni La petite mort (Mala smrt) Damira Čučića, animirani Women on bord (Žene na brodu) Vjekoslava Živkovića, te eksperimentalni Desetoboj (Decahtlon) Sandre Sterle i Kangaroo Court Ivana Faktora.

Back to Bosnia, Sabina Varjača, 2005.

U petak, 16. ožujka održana je svečana premijera dokumentarnog filma Na ovom radnom mjestu nema mjesta za vas Slavena Žimbreka (2007), nastalog u koprodukciji Centra za mirovne studije, Žimbra d.o.o. i Autorskog studija-FFV, o diskriminaciji ranjivih društvenih skupina pri zapošljavanju. Riječ je o dijelu projekta Razotkrivanje diskriminacije pri zapošljavanju koji je Centar za mirovne studije provodio uz financijsku potporu Instituta Otvoreno društvo. Iste su večeri prikazana i dva filma iz programa Queer subote petkom, Kapi vode na užarenim stijenama F. Ozona (2000) odnosno Gej seks u sedamdesetima J. F. Lovette (2005).

U subotu, 17. ožujka, svečano je prikazan dokumentarni film Vodički Žudiji Vlatke Vorkapić, a u nedjelju, 18. ožujka Aconcagua Ivana Zirduma, o usponu članova planinarskih društava iz Đakova, Đurđevca, Krasnog i Sarajeva na planinu visoku 6962 metra.

Duško Popović

Zatvoreno, do daljnjega
50.000 gledatelja u Tuškancu!
Retrospektiva Lordana Zafranovića
Tuškanac u 2007.
Francuski film za vrijeme okupacije
Eksperimetnalni i scenaristički utorci u Tuškancu

Pregled ostalih članaka u ovom broju...

novi broj
arhiva
suradnici
impressum
Maillot nba pas cher
I thought that after two years, I knew replica handbags that Beatrice was a small gucci replica handbag in Pierre's many hermes replica handbags . I didn't expect it to be handbag replica positive result. Beatrice transformed this "night club little prince" into a happy replica handbags .

Statistika posjeta