english
produkcija
o nama
produkcija
nakladništvo
Hrvatski filmski ljetopis
Zapis
knjige
festivali
medijska škola
forum
pretraživač
linkovi
impressum
 
2007.
57

Oko kina

Tuškanac u 2007.

U 2007. Tuškanac će ukupno prikazati oko 350 projekcija u redovitim programima, sa 175 novih filmskih naslova. Tekuću kalendarsku sezonu otvorili su 29. siječnja francuski filmovi snimljeni u doba okupacije, među kojima su se našla i iznimna djela francuske kinematografije kao što su Djeca raja (Les enfants du paradis, 1945) Marcela Carnéa, Gavran (Le corbeau, 1943) Henri-Georgesa Clouzota te Kapetan remorkera (Remorques, 1939) Jeana Gremillona, sa slavnim glumačkim parom Jeanom Gabinom i Mich#le Morgan, nikada prije prikazan u Hrvatskoj.

Uslijedila su dva autorska ciklusa: Amerikanca Josepha Loseya, koji je najvažnije filmove snimio u Velikoj Britaniji, i Luisa Buñuela, među kojima je i slavna Ljepotica dana (Belle de jour, 1967).

Sotonski tango, Béla Tarr

Tjedan u ožujku (5-12. ožujka) obilježili su filmovi nagrađivana redatelja Seyeda Reze Mir-Karimija. Ožujak je završio ciklusom hrvatskoga žanrovskoga filma iz 1980-ih godina, s ostvarenjima Zorana Tadića, Branka Ivande, Dejana Šorka i Živorada Tomića.

Do ljetne stanke u redovitim programima Kina Tuškanac prikazat će se:

  • filmovi španjolskih redatelja Carlosa Saure i Victora Ericea,
  • filmovi Bele Tarra,
  • retrospektiva Akija Kaurismäkija,
  • retrospektiva čehoslovačkog filma 1960-ih,
  • animirani filmovi iz Baden Württemberga,
  • repriza riječke revije mediteranske filma,
  • retrospektiva filmova Youssefa Chahinea,
  • program velikana svjetskoga filma (Fellinijev Satirycon i Andrej Rubljov Andreja Tarkovskog).
Duh košnice, Victor Erice, 1973.

Za jesen su planirani ciklusi japanskog i suvremenoga talijanskog filma, komedije u španjolskoj kinematografiji te nekoliko kinotečnih programa (Bresson, Bergman, Dovženko). I ove godine prikazat ćemo najmanje 350 projekcija u redovitim programima, što znači čak 175 novih filmskih naslova. Više obavijesti na: www.filmski-programi.hr

Napomena za posjetitelje kina Tuškanac: članske iskaznice izdaju se u uredskim prostorijama Hrvatskog filmskog saveza, Tuškanac 1, u jutarnjim satima od 10 do 13 sati, te poslijepodne na blagajni kina od 17 do 18 sati. Za iskaznicu treba donijeti jednu fotografiju veličine one za osobnu iskaznicu.

Više obavijesti o programu kina Tuškanac na: www.filmski-programi.hr

*** ***

Zatvoreno, do daljnjega
50.000 gledatelja u Tuškancu!
Retrospektiva Lordana Zafranovića
Francuski film za vrijeme okupacije
Eksperimetnalni i scenaristički utorci u Tuškancu
Premijere kratkih u Tuškancu

Pregled ostalih članaka u ovom broju...

novi broj
arhiva
suradnici
impressum
Maillot nba pas cher
I thought that after two years, I knew replica handbags that Beatrice was a small gucci replica handbag in Pierre's many hermes replica handbags . I didn't expect it to be handbag replica positive result. Beatrice transformed this "night club little prince" into a happy replica handbags .

Statistika posjeta