english
vijesti
kolumna M. Pansini
članice HFS-a
download
filmski kviz
o nama
produkcija
nakladništvo
festivali
medijska škola
forum
pretraživač
linkovi
impressum
 

Film Under Severe Experiment u Klubu PFT-a

Ovoga četvrtka, 30. studenog u 20 sati u Klubu Pulske filmske tvornice predstavit ćemo međunarodni festival kratkog eksperimentalnog i hibridnog filma FUSE – Film Under Severe Experiment. Prikazati ćemo nagrađene naslove sa ovogodišnjeg festivala koji već šestu godinu okuplja hrvatske i međunarodne mlade filmske autore u gradu na četiri rijeke – Karlovcu.

Gošće filmske večeri su osnivačica i organizatorica festivala Lucija Ćeškić koja će nam putem videopoziva objasniti kategorije festivala i popratne programe te približiti festivalsku atmosferu, a filmska montažerka i članica ovogodišnjeg žirija Marta Bregeš predstavit će nagrađene filmske naslove.

Program

Nagrada stručnog žirija i nagrada publike
Erik Sémashkin: Inside you
Grožđe se pojede. Tada počinje dugo i opasno putovanje unutar ljudskog tijela.


Inside you

Grand Prix
Fanny Leiva Torres: Eye-Skin
Putovanje kroz dječja sjećanja, snove i sadašnje misli. U minimalnom i tijesnom prostoru isprepliću se korijeni koji nam kroz priče prikazuju ona tijela koja prolaze nezapaženo oko naše svakodnevice. Eye-skin je dnevni video koji nas u prvom licu približava neurodivergenciji.


Eye-Skin

Nagradu za najbolju režiju
Wojciech Kamery: Murphy
Murphy je kratki film, svojevrstan dnevnik koji dokumentira proces navikavanja na nepoznato. To je portal događaja iz prošlosti, ukorijenjen u sadašnjosti; pokazuje veze i ovisnosti između onoga što je bilo i onoga što će doći; iskopava elemente sjećanja skrivene iz različitih razloga, često zbog emocionalnog opterećenja. Konačno, bori se protiv neizbježnosti događaja, suprotstavlja se destruktivnoj stihiji vremena.


Murphy

Nagradu za najbolju fotografiju
Mia Martinović: Collectors
Autorica ulazi u arhiv kako bi predala svoja sjećanja. Koliko vremena može dobiti zauzvrat za stvari koje je doživjela? Filmski esej koji spaja video i fotografije, stvarnost i fikciju, gdje autorica istražuje vrijednost svojih sjećanja i svoje mašte.


Collectors

Nagradu za najbolju montažu
Lakshya Upadhyay: Vista(s)
Psiholog se podvrgava eksperimentu s analognom tehnologijom svog vremena i poduzima vizualno putovanje u vlastiti mozak. Dobrodošli u vidike iznutra.


Vista(s)

Posebno priznanje
Laura Lepper: Circumscribe
Tehnološke tvrtke već dugi niz godina patentiraju geste, a neke od njih koristimo više od desetljeća. Za navigaciju i komunikaciju sa sučeljem, korisnici neizbježno moraju naučiti ove korporativno razvijene geste i pomicati svoja tijela u skladu s tim. Baš kao što se vokabular gesta homogenizira, unovčava i apsorbira u privatno vlasništvo, ovi patenti polažu pravo na ljudsko kretanje.


Circumscribe

__

Program Kluba Pulske filmske tvornice financijski podupiru Grad Pula, Hrvatski audiovizualni centar i Zaklada Kultura nova.


pošalji link | verzija za printanje

Crnohumorni Krvnik u Klubu PFT-a 21.02.2024.
Gradski odraz 21.02.2024.
Filmski natječaj ‘Priče s interneta: Inspirirano stvarnim događajima’ 21.02.2024.
Filmom Parazit otvoren zimski ciklus Filmske naSTAVe u kinu Kinoteka! 21.02.2024.
STAR FILM FEST TRAŽI PRODUCENTA/ICU 21.02.2024.
Javna predavanja o filmu u utorak i četvrtak u Kino klubu Split 21.02.2024.
Najsretnija djevojka na svijetu u Klubu PFT-a 15.02.2024.
Planet film; obilazak škola 15.02.2024.
Otvorene su prijave na radionicu zvuka u Kino klubu Split 14.02.2024.
18. DOKfilm 14.02.2024.
1-10/5671
Maillot nba pas cher
I thought that after two years, I knew replica handbags that Beatrice was a small gucci replica handbag in Pierre's many hermes replica handbags . I didn't expect it to be handbag replica positive result. Beatrice transformed this "night club little prince" into a happy replica handbags .

Statistika posjeta