english
vijesti
kolumna M. Pansini
članice HFS-a
download
filmski kviz
o nama
produkcija
nakladništvo
festivali
medijska škola
forum
pretraživač
linkovi
impressum
 

FilmEk - filmski ekokamp za doprinos razvoju publike u Karlovačkoj županiji

U Društvenom centru Prostorija jutros su predstavnici Kinokluba Karlovac održali predstavljanje programa FilmEk, punog naziva "FilmEk - filmski ekokamp za doprinos razvoju publike u Karlovačkoj županiji".

Kinoklub Karlovac već godinama aktivno provodi različite programe diljem Županije, a posebno su uspješni programi provedeni u Vojniću. Na tragu toga započet je filmsko - edukativni program i u Plaškom. Uz partnere Općinu Plaški i Izviđački odred "Spider" Duga Resa, osmišljen je kamp koji provedbom spaja dvije komponente – razvoj publike kroz učenje o filmskoj kulturi i društvenu komponentu kroz osvještavanje o važnosti očuvanja prirodnih bogatstava koja nas okružuju, a ovo će biti drugo izdanje.

Projekt je sufinanciran sredstvima Ministarstva kulture i medija u iznosu od 30.000,00 kn kao jedan od svega 13 filmskih programa u Hrvatskoj. Realizacija programa trajat će do kraja ove kalendarske godine.

Uz navedeni praktični program tijekom kojega će kroz radionice djeca uz mentorstvo filmskih profesionalaca učiti o filmu i uostalom i snimiti vlastiti filmski uradak u Plaškom, bit će organizirane besplatne filmske projekcije.

Prva sljedeća aktivnost je organizacija Javne tribine na temu važnosti filmske umjetnosti, kroz metode razvoja publike, sinergiju obrazovanja i umjetnosti te kulture kao metode rada sa ranjivim skupinama. Javna rasprava će biti održana uživo u utorak 14. lipnja u Prostoriji u 17 h. Panelisti će biti Sanja Zanki Pejić, Toni Šarić i Marinko Marinkić, a bit će ju moguće pratiti i putem Zooma.

FilmEk za glavni cilj ima uvođenje inovativnih metoda rada s djecom i mladima na rijetko naseljenim i teško dostupnim područjima od posebne državne skrbi u Karlovačkoj županiji. Primaran fokus rada je organiziranje filmske radionice i radionice podcasta unutar trodnevnog ekokampa kroz edukativno - kreativni rad s djecom. Drugi dio programa je namijenjen uključivanju šire lokalne zajednice organiziranjem kino projekcija i ima zabavno - edukativni karakter.

  • Povećana vidljivost i doprinos promišljanju o važnosti filmske umjetnosti i metodama razvoja publike.
  • Polaznici edukativnih radionica u filmskom ekokampu steći će osnovna znanja o filmu i filmskoj umjetnosti te će se kroz učenje o procesu stvaranja doprinijeti razvoju njihovog kritičkog promišljanja o temi.
  • Sudionici uključeni u projekt steći će iskustvo o metodama i tehnologijama izrade filma, što će biti temelj u daljnjem bavljenju filmom ili istraživanju filmske umjetnosti te će naučiti osnove ponašanja u prirodi i odnosa prema istoj (edukacijski    element).
  • Provedbom svih projektnih aktivnosti bit će stvorena baza mladih volontera koji će svoja znanja prenositi vršnjacima te organizirati nove radionice i edukacije - doprinos održivosti projekta.

pošalji link | verzija za printanje

Četiri javna predavanja u sklopu interdisciplinarnog programa Skriveni Grad 25.08.2023.
ZAVRŠIO 17.FESTIVAL DORF U VINKOVCIMA 23.08.2023.
PREDSTAVLJEN PROGRAM 10. STAR FILM FESTA 18.08.2023.
Filmaši iz Gunje potvrdili izvrsnost - tri filma prošla selekciju natjecateljskog programa za 61. Reviju hrvatskog filmskog stvaralaštva djece i 11. Smotru hrvatskog školskog filma 18.08.2023.
Otvorena 25. Škola medijske kulture „Dr. Ante Peterlić“ 18.08.2023.
Objavljena selekcija natjecateljskog programa za 61. Reviju hrvatskog filmskog stvaralaštva djece i 11. Smotru hrvatskog školskog filma 17.08.2023.
Horror vacui – dokumentarac Borisa Poljaka prikazan na Sarajevo Film Festivalu 17.08.2023.
Počinje 25. Škola medijske kulture “Dr. Ante Peterlić” 16.08.2023.
17.FESTIVAL DORF U VINKOVCIMA – početak 16.08.2023.
USKORO POČINJE 17. DORF 16.08.2023.
31-40/5562
Maillot nba pas cher
I thought that after two years, I knew replica handbags that Beatrice was a small gucci replica handbag in Pierre's many hermes replica handbags . I didn't expect it to be handbag replica positive result. Beatrice transformed this "night club little prince" into a happy replica handbags .

Statistika posjeta