english
vijesti
kolumna M. Pansini
članice HFS-a
download
filmski kviz
o nama
produkcija
nakladništvo
festivali
medijska škola
forum
pretraživač
linkovi
impressum
 

Početak ovogodišnjih senzornih projekcija na dvije nove lokacije!

Na Sceni Ribnjak upoznat ćemo nestašnog Koyu, a u Centru za kulturu i obrazovanje Susedgrad Bambija. Senzorne projekcije u suradnji s Centrom za mlade Ribnjak i Centrom za kulturu i obrazovanje Susedgrad nastavljaju širiti važnu poruku o prihvaćanju različitosti i pružati prihvaćajuće okruženje svoj djeci!

Pod krilaticom “Kino dostupno svima”, senzorne projekcije postaju pristupačnije svojim korisnicima. U novoj godini senzorne projekcije odvijat će se čak na dvije nove lokacije u Zagrebu!

Prva ovogodišnja projekcija održat će se 09. Ožujka 2024.  u 11 sati na sceni Ribnjak, Ribnjak 1. Na Sceni Ribnjak gledat ćemo blok kratkih animiranih filmova Koyaa kao i kratki dokumentarni film o nastanku Koyee i njegovih avantura. Koyu je osmislio slovenski autor Kolja Sakside. Njegov animirani lik ubrzo je postao miljenikom djece diljem svijeta.

“Koyaa živi na planinskoj litici iznad oblaka. Mirne dane zapapre mu nestašni predmeti koji oživljavaju. Kako bi zadržao kontrolu u svojim rukama, svaki put mora domišljato riješiti novi problem.”

Uz Koyu pridružit će nam se i Plavi Medo. Dječak je za svoj peti rođendan dobio plavog plišanog medu. Iako je silno želio otvoriti dar, mama mu to nije dopustila jer se na plišancima nakupljaju prašina i bakterije. Što se dogodilo dalje saznajte na Sceni Ribnjak! Svi su filmovi sinkronizirani na hrvatski.

U Centru za kulturu i obrazovanje Susedgrad, Argentinska 5, u petak 15. ožujka u 17:30 imamo prilike pogledati pravu poslasticu, film Bambi, Disneyev hit koji je prije više od 80 godina osvojio svijet.

Mjesta za projekcije su ograničena pa vas pozivamo da svoje mjesto rezervirate e-poštom na mail senzorne@hfs.hr!

Koncept senzornih projekcija pokrenule su još 2016. godine dr.sc. Eva Brlek, prof. edukacijske rehabilitacije i psihoterapeutkinja, i Sandra Malenica, prof. kroatistike i komparativne književnosti.

Projekt stavlja naglasak na stvaranje zajedništva među djecom te potiče razvoj tolerancije i empatije. Senzorne projekcije kontinuirano osiguravaju toplo i pozivajuće okruženje u kino dvoranama diljem Hrvatske, a svakom projekcijom jača se poruka o poticanju tolerancije i prihvaćanju različitosti.

Projekcijski programi odvijaju se u prilagođenim uvjetima za djecu koja imaju poteškoće senzorne integracije. Filmovi se gledaju se uz prigušena svjetla i slabiji zvuk, a djeca mogu šetati, donijeti svoju omiljenu igračku, grickalice i sok, doći u pratnji roditelja, nastavnika, prijatelja ili baka i djedova.

U projekt je uključeno više kina diljem Hrvatske, a informacije o novim projekcijama bit će naknadno objavljene na stranicama Hrvatskog filmskog saveza. Ovim putem pozivamo sve gradove i kina da se uključe i podrže projekt te na taj način podrže neurorazličitost u svojim lokalnim sredinama.

Sve dodatne informacije možete saznati slanjem upita na e-mail adresu senzorne@hfs.hr

Senzorne projekcije održavaju se uz potporu Hrvatskog audiovizualnog centra i Grada Zagreba.


pošalji link | verzija za printanje

FILMSKI USKRS I VASKRS 2024 - najava 10.04.2024.
Otvorene prijave za 62. Reviju hrvatskog filmskog stvaralaštva djece i 12. Smotru hrvatskog školskog filma 10.04.2024.
Proljetni praznici u kinu: novi ciklus Filmske naSTAVe oduševio sudionike 10.04.2024.
Nakon četiri godine izašla je nova epizoda podcasta TAJNI SPLIT 10.04.2024.
Vodič za ljubav i borbu protiv kapitalizma u PFT-u 10.04.2024.
U Kino klubu Split održat će se trodnevno javno predavanje filmskog kritičara Jean-Michel Frodona o Chrisu Markeru 03.04.2024.
Započeo je proljetni ciklus Filmske naSTAVe u kinu Kinoteka! 03.04.2024.
U subotu u Kino klubu Split održat će se predavanje o kino klubovima 03.04.2024.
Zaposlenje u Klubu PFT-a 03.04.2024.
Na jubilarni VAFI & RAFI festival prijavljena su rekordna 1133 animirana filma 03.04.2024.
31-40/5737
Maillot nba pas cher
I thought that after two years, I knew replica handbags that Beatrice was a small gucci replica handbag in Pierre's many hermes replica handbags . I didn't expect it to be handbag replica positive result. Beatrice transformed this "night club little prince" into a happy replica handbags .

Statistika posjeta