english
vijesti
kolumna M. Pansini
članice HFS-a
download
filmski kviz
o nama
produkcija
nakladništvo
festivali
medijska škola
forum
pretraživač
linkovi
impressum
 

Na Cartoon Forumu

Redatelj i glavni animator serijala za predškolsku djecu Nutz je Vjekoslav Živković, rođen 1983. u Karlovcu, a 2006. godine diplomirao na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu, na Odsjeku za animirani film i nove medije, filmom Žene na brodu, od 2005.  kao voditelj sudjeluje u realizaciji programa Škole crtanog filma Dubrava u Narodnom sveučilištu Dubrava u Zagrebu, gdje radi s djecom i mladima osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta. Od 2005. godine do danas je bio voditelj desetak radionica animiranog filma za djecu i mlade u organizaciji Narodnog sveučilišta Dubrava, Šibenskog dječjeg festivala, Hrvatskog filmskog saveza i Kinokluba Karlovac. S autorskim je filmovima sudjelovao na brojnim domaćim i inozemnim filmskim festivalima, revijama i izložbama te je za njih višestruko nagrađivan. Autor je, između ostalih, kratkometražnih animiranih filmova Lovac i kralj i Tišina mora, iz 2010. S njim su u ekipi Nutz-a i producent te art direktor Denis Alenti i za animaciju zaslužni Domagoj Bogdan, Marija Ivšić i Anna Sagadin.

Nutz je animirana serija od pedeset i dvije epizode, a svaka traje sedam minuta, o neobičnoj obitelji čiji su glavni protagonisti najstarija sestra, vjeverica Sally, blizanci kokos Koko i kikiriki Pea te najmlađa sestra, žir Oak. Filmovi uče djecu o ekologiji, recikliranju i suživotu s drugima, u pravilu različitima pa samim time teškima za prihvaćanje, što je doduše više izraženo kod starijih nego kod djece, ali djeca su u svemu tome bar iskrenija, a u svakodnevnim se pustolovinama bave i temama poput prijateljstva, iskazivanja emocija i sličnima te naglašena edukativna nota donosi cijeli niz korisnih savjeta koje današnja moderna djeca, orijentirana ali i ograničena digitalizacijom i globalizmom, zaista trebaju, na primjer kako nešto popraviti ili pravilno koristiti ili bar prepoznati na pravi način.

Serija je nastala na osnovi kratkog animiranog filma Sally i Nutz iz 2018., koji je ostvario bogat festivalski život pa je, između ostalog, sudjelovao na festivalima Hsin-Yi Childrens animation, 14th Biennial of animation u Bratislavi, ReAnimi u Bergenu, zagrebačkom Animafestu 2018., ljubljanskoj Animateci…

Animirani serijal za predškolsku djecu Nutz zagrebačkog studija Recircle, koji je ove godine na festivalu Vafi i Rafi u Varaždinu proglašen najboljim studijem godine za dječje aplikacije, premijerno je predstavljen na prestižnom Cartoon Forumu u francuskom Tolouseu od 16. do 19. rujna, a u odabranu konkurenciju je uvršten između više od tisuću prijavljenih projekata iz trideset i osam zemalja.

Cartoon Forum je pitching i cro-pro forum za animirane TV-projekte, a u vrijeme održavanja producenti imaju mogućnost predstavljanja svojih projekata pred više od tisuću prikazivača, investitora i drugih potencijalnih partnera iz četrdesetak zemalja.  Računa se da je od osnivanja 1990. godine gotovo osamsto serija financirano s preko 2,6 milijarde eura. Vodeći je europski pitching forum za animaciju na kojem su rođene mnoge animirane uspješnice i mjesto na kojem se producentima i distributerima predstavljaju novi televizijski animirani serijali, a sljedeće godine slavi jubilarnih 30 godina uspješnog djelovanja.

Ružičasti grad Toulouse je središte departmana Haute-Garrone, četvrti po broju stanovnika grad u Francuskoj, nekih sedamsto kilometra od Pariza, sto i pedeset kilometara od Mediterana i dvjesto i trideset kilometara od Atlantika, s manje od pola milijuna stanovnika, a uz Cartoon Forum poznat je i po sjedištu Airbusa, sveučilištu nastalom 1229. te kao sjedište regije Occitania.

Duško Popović
popovicdusko@yahoo.com


pošalji link | verzija za printanje

Noć hrvatskog filma i novih medija 23.10.2019.
Veliki stilist hrvatske animacije 23.10.2019.
O životu i o mašti 23.10.2019.
Lovrijenac 23.10.2019.
Dubrovački lakat 23.10.2019.
ODLAZAK FILMSKOGA MAJSTORA ANDRIJE PIVČEVIĆA 22.10.2019.
Andrija Pivčević 22.10.2019.
Predstavljanje knjige FILMSKA GRAMATIKA VIDEOIGARA Ilije Barišića 16.10.2019.
Festival dokumentarnog (i eksperimentalnog?) filma 16.10.2019.
Stjepan Petković 16.10.2019.
21-30/4539
Maillot nba pas cher
I thought that after two years, I knew replica handbags that Beatrice was a small gucci replica handbag in Pierre's many hermes replica handbags . I didn't expect it to be handbag replica positive result. Beatrice transformed this "night club little prince" into a happy replica handbags .

Statistika posjeta