english
vijesti
kolumna M. Pansini
članice HFS-a
download
filmski kviz
o nama
produkcija
nakladništvo
festivali
medijska škola
forum
pretraživač
linkovi
impressum
 

Na Cartoon Forumu

Redatelj i glavni animator serijala za predškolsku djecu Nutz je Vjekoslav Živković, rođen 1983. u Karlovcu, a 2006. godine diplomirao na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu, na Odsjeku za animirani film i nove medije, filmom Žene na brodu, od 2005.  kao voditelj sudjeluje u realizaciji programa Škole crtanog filma Dubrava u Narodnom sveučilištu Dubrava u Zagrebu, gdje radi s djecom i mladima osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta. Od 2005. godine do danas je bio voditelj desetak radionica animiranog filma za djecu i mlade u organizaciji Narodnog sveučilišta Dubrava, Šibenskog dječjeg festivala, Hrvatskog filmskog saveza i Kinokluba Karlovac. S autorskim je filmovima sudjelovao na brojnim domaćim i inozemnim filmskim festivalima, revijama i izložbama te je za njih višestruko nagrađivan. Autor je, između ostalih, kratkometražnih animiranih filmova Lovac i kralj i Tišina mora, iz 2010. S njim su u ekipi Nutz-a i producent te art direktor Denis Alenti i za animaciju zaslužni Domagoj Bogdan, Marija Ivšić i Anna Sagadin.

Nutz je animirana serija od pedeset i dvije epizode, a svaka traje sedam minuta, o neobičnoj obitelji čiji su glavni protagonisti najstarija sestra, vjeverica Sally, blizanci kokos Koko i kikiriki Pea te najmlađa sestra, žir Oak. Filmovi uče djecu o ekologiji, recikliranju i suživotu s drugima, u pravilu različitima pa samim time teškima za prihvaćanje, što je doduše više izraženo kod starijih nego kod djece, ali djeca su u svemu tome bar iskrenija, a u svakodnevnim se pustolovinama bave i temama poput prijateljstva, iskazivanja emocija i sličnima te naglašena edukativna nota donosi cijeli niz korisnih savjeta koje današnja moderna djeca, orijentirana ali i ograničena digitalizacijom i globalizmom, zaista trebaju, na primjer kako nešto popraviti ili pravilno koristiti ili bar prepoznati na pravi način.

Serija je nastala na osnovi kratkog animiranog filma Sally i Nutz iz 2018., koji je ostvario bogat festivalski život pa je, između ostalog, sudjelovao na festivalima Hsin-Yi Childrens animation, 14th Biennial of animation u Bratislavi, ReAnimi u Bergenu, zagrebačkom Animafestu 2018., ljubljanskoj Animateci…

Animirani serijal za predškolsku djecu Nutz zagrebačkog studija Recircle, koji je ove godine na festivalu Vafi i Rafi u Varaždinu proglašen najboljim studijem godine za dječje aplikacije, premijerno je predstavljen na prestižnom Cartoon Forumu u francuskom Tolouseu od 16. do 19. rujna, a u odabranu konkurenciju je uvršten između više od tisuću prijavljenih projekata iz trideset i osam zemalja.

Cartoon Forum je pitching i cro-pro forum za animirane TV-projekte, a u vrijeme održavanja producenti imaju mogućnost predstavljanja svojih projekata pred više od tisuću prikazivača, investitora i drugih potencijalnih partnera iz četrdesetak zemalja.  Računa se da je od osnivanja 1990. godine gotovo osamsto serija financirano s preko 2,6 milijarde eura. Vodeći je europski pitching forum za animaciju na kojem su rođene mnoge animirane uspješnice i mjesto na kojem se producentima i distributerima predstavljaju novi televizijski animirani serijali, a sljedeće godine slavi jubilarnih 30 godina uspješnog djelovanja.

Ružičasti grad Toulouse je središte departmana Haute-Garrone, četvrti po broju stanovnika grad u Francuskoj, nekih sedamsto kilometra od Pariza, sto i pedeset kilometara od Mediterana i dvjesto i trideset kilometara od Atlantika, s manje od pola milijuna stanovnika, a uz Cartoon Forum poznat je i po sjedištu Airbusa, sveučilištu nastalom 1229. te kao sjedište regije Occitania.

Duško Popović
popovicdusko@yahoo.com


pošalji link | verzija za printanje

Monsterclass s Anom Hušman 13.05.2020.
Kreativna Europa 13.05.2020.
CRTIĆEM ZA MEDICINSKE SESTRE 11.05.2020.
Video tečaj za početnike 06.05.2020.
U natjecateljskim programima festivala u Annecyju 29.04.2020.
Završila Filmska naSTAVa u travnju 28.04.2020.
Monsterclass s Igorom Bezinovićem 28.04.2020.
Radionica videospotova 28.04.2020.
13. Smaragdni eco film festival 28.04.2020.
Dječji filmski događaj godine: 58. Revija hrvatskog filmskog stvaralaštva djece! 22.04.2020.
31-40/4674
Maillot nba pas cher
I thought that after two years, I knew replica handbags that Beatrice was a small gucci replica handbag in Pierre's many hermes replica handbags . I didn't expect it to be handbag replica positive result. Beatrice transformed this "night club little prince" into a happy replica handbags .

Statistika posjeta