home
Nagrađeni na 12. reviji hrvatskog filmskog i videodstvaralaštva mladeži u Karlovcu

Film Čovjek koji je smrskao kip Jusitne Kosir, u produkciji Foto kino video kluba Zaprešić iz Zaprešića, osvojio je glavnu nagradu (Grand prix) 12. Revije hrvatskog filmskog i videostvaralaštva mladeži u Karlovcu, koja je u nedjelju, 9. rujna svečano zatvorena dodjelom nagrada u Zorinom domu. O najuspjelijim ostvarenjima mladih autora u pet kategorija (za animirani, dokumentarni, igrani film, film otvorene kategorije i TV-reportaža), ove su godine odlučivala dva ocjenjivačka suda - žiri publike i stručni žiri kojega su činili glumac Leon Lučev, filmski redatelj Arsen Ostojić, psihologinja Majda Rijavec, filmski snimatelj Vedran Šamanović i animator Vjekoslav Živković. Njihove odluke poklopile su se u dvjema kategorijama, pa je neosporno najbolji igrani film Revije Večera Škole primijenjene umjetnosti i dizajna iz Zagreba – Foto odjel 54, a najbolja TV-reportaža Ionesco: Stolice 3. e razreda, zagrebačke V. gimnazije.

U kategoriji animiranog filma stručnjaci su bli skloniji Aeternitasu Škole crtanog filma "Dubrava", a publika Derbiju Semideponentne skupine Foto kino video kluba Zaprešić iz Zaprešića. Stručni žiri najboljim je dokumentarcem proglasio film Žica do vrha Filmske družine Centra za film i video Narodnog sveučilišta Dubrava, dok su gledatelji izdvojili Zvonara Filmske družine Gimnazije "Matija Mesić" iz Slavonskog Broda. Konačno, po mjeri profesionalaca, najbolji film otvorene kategorije bio je Kad si baš sam Učeničkog doma iz Pule, a po mjeri gledatelja Notturno u produkciji Kinokluba Karlovac i Videodružine Gimnazije Karlovac - domaćina 12. Revije.

Osim filma u boci, stilizirane nagrade s prepoznatljivim motivom 12. revije mladeži koja se od ove godine trajno "nastanuje" u Karlovcu, najbolji su nagrađeni i drugim vrijednim nagradama.

Ovdje možete komentirati članak

10.09.2007.

Uvodna riječ
Nagrađeni na 12. reviji hrvatskog filmskog i videodstvaralaštva mladeži u Karlovcu
Čovjek koji je smrskao kip
Dnevnik u boci
Karlovac obojen žutim
Po prvi put