home
Dnevnik u boci

12. revija hrvatskog filmskog i video stvaralaštva mladeži

U subotu je objavljen drugi broj informativnoga lista Revije hrvatskog filmskog i video stvaralaštva mladeži Dnevnik u boci. Na dvije stranice, u A3 formatu, posjetitelji mogu pronaći obilje materijala o programu, sudionicima i atmosferi, a dostupan je i na adresi dnevnik@revija-mladezi.com.

Poslije kiše dolazi sunce, što se potvrdilo po tko zna koji put. Nakon prvoga dana obilježenog brojnim sadržajima, ali i tmurnom i dosadnom kišom, osvanuo je drugi dan prepun sunca, koji su sudionici Revije proveli na izletu na Mrežnicu, u ugodnu ambijentu Mrežničkoga Briga. Druženje uz rijeku, s obiljem sportskih i drugih sadržaja, opustilo je i odmorilo brojne goste i sva 103 sudionika, od kojih je dio sudjelovao i na One Take Factory, radionici izrade filmova u jednom kadru. Radionicu su vodili Ben Ferris, filmski redatelj i predavač na filmskoj školi u Sydneyu i James Barahamos, filmski snimatelj i predavač na istoj školi. Australijski je dvojac na četverosatnoj radionici za dvadeset polaznika dao temeljne spoznaje o snimanju filmova u jednome kadru, a polaznici iz svih klubova prijavljenih na 12. reviju hrvatskog filmskog i video stvaralaštva mladeži snimili su pet kratkih filmova koji će biti prikazani na završnoj projekciji u nedjelju.

Na trećoj revijskoj projekciji, u subotu, 8. rujna prikazani su radovi Notturno, 'otvorena kategorija', Kinoklub Karlovac, Videodružina Gimnazije Karlovac, igrani Der Hans Schwimmbad, Foto kino kluba Zaprešić, Semideponentne skupine, dokumentarni Gunja, Studija kreativnih ideja Gunja-SKIG, igrani Deadly 50 Bucks samostalnih autora Luke i Marka Delića iz Zagreba, animirani Aeternitas Narodnog sveučilišta Dubrava, Zagreb, Škole crtanog filma "Dubrava", igrani Rekvijem Klasične gimnazije Zagreb, Kinokluba "Neoma", dokumentarni Zvonar Gimnazije "Matija Mesić" Slavonski Brod, Filmske družine Gimnazije Matije Mesića, igrani Plavi san Učeničkog doma Ivana Mažuranića, Zagreb, Kreativne sekcije Učeničkog doma Ivana Mažuranića, animirani Pismo i četiri godišnja doba Kinokluba Karlovac te igrani Večera Škole primijenjene umjetnosti i dizajna, Zagreb, Foto odjel 54.

Na zadnjoj je dnevnoj projekciji prikazan film Mijenjanje strana (Seiten Wechseln), nastao koncem 2006. godine kao koprodukcija srednjoškolaca iz njemačkoga grada Norderstadta i ruskog St. Petersburga. Osamnaest učenika iz dva grada i dvije zemlje, koji se nikada prije nisu bavili filmom, osmislili su, snimili i montirali dugometražnu priču o razmjeni učenika i njihovim iskustvima u druženju s vršnjacima iz drugačijeg kulturološkog okruženja. Snimljeni je materijal objedinila berlinska redateljica Tanja Brzaković. Film je prikazan kao svojevrsna najava iduće revije u Karlovcu koja bi trebala imati međunarodni karakter.

Dan je zaokružen koncertom grupe Wanted i bogatim programom pop i rock standarda, koji je potrajao do duboko u noć.

Zadnjega dana 12. revije hrvatskog filmskog i video stvaralaštva mladeži u Karlovcu, u okviru specijalnog programa bit će prikazan igrani film "Vlak u snijegu" redatelja Mate Relje, a točno u podne u velikoj dvorani Zorin doma, u kojoj su održane sve projekcije i programski sadržaji Revije, održava se i svečanost proglašenja pobjednika i zatvaranja 12. revije hrvatskog filmskog i video stvaralaštva mladeži.

dp

Ovdje možete komentirati članak

09.09.2007.

Uvodna riječ
Nagrađeni na 12. reviji hrvatskog filmskog i videodstvaralaštva mladeži u Karlovcu
Čovjek koji je smrskao kip
Dnevnik u boci
Karlovac obojen žutim
Po prvi put