home
Po prvi put

12. revija hrvatskog filmskog i video stvaralaštva mladeži

Prva samostalna, a dvanaesta po redu hrvatska revija filmskog i video stvaralaštva mladeži održava se od 7. do 9. rujna u Karlovcu, u organizaciji Hrvatskog filmskog saveza i Kinokluba Karlovac, a pod pokroviteljstvom Grada Karlovca i Karlovačke županije.

Bujanje filmskog i video stvaralaštva mladeži u Hrvatskoj uvjetovalo je pokretanje samostalne revije jer se pokazalo kako vezanje stvaralaštva mladeži uz odrasle autore ili uz djecu nije najpogodniji oblik prezentacije njihova rada. Odluka da Karlovac bude, kroz nekoliko idućih godina, stalni domaćin Revije hrvatskog filmskog i video stvaralaštva mladeži donesena je jer su se članovi Kinokluba Karlovac, uz potporu Grada i Županije, već dokazali kao vrsni organizatori i domaćini, a u zadnjih su desetak godina i stvaralački među najboljim klubovima u Hrvatskoj.

U glavnom programu 12. revije hrvatskog filmskog i video stvaralaštva mladeži bit će prikazano 26 filmova, od čega devet u prvoj projekciji, u petak, 7. rujna u 20.30 sati, sedam na drugoj revijskoj projekciji, istoga dana u 22.00 i deset u trećoj projekciji, u subotu, 8. rujna u 18.00 sati.

Ocjenjivački sud, koji djeluje u sastavu Vedran Šamanović, predsjednik, Leon Lučev, Arsen A. Ostojić, Majda Rijavec i Vjekoslav Živković, dodijelit će šest nagrada, za animirani, dokumentarni i igrani film, za TV-reportažu i za najbolji film "otvorene kategorije", odnosno GRAND PRIX 12. revije. Publika će dodijeliti svoje nagrade u svih pet kategorija.

Prijavljena su ukupno 42 rada, a pristigli su iz Koprivnice, Zaprešića, Bjelovara, Gunje, Slavonskog Broda, Zagreba, Varaždina, Osijeka, Pitomače, Ivanić Grada, Pule i naravno Karlovca. Među njima je čak dvadeset igranih filmova, devet dokumentarnih, pet animiranih, dvije reportaže, a šest je filmova iz "otvorene kategorije".

U specijalnom programu bit će prikazani filmovi "Armin" redatelja Ognjena Sviličića, "Mijenjanje strana", cjelovečernji igrano-dokumentarni film ruskih i njemačkih srednjoškolaca i kultni "Vlak u snijegu" Mate Relje. Održat će se i "One Take Factory", radionica filmova snimljenih u jednom kadru.
Medijski pokrovitelji 12. revije su Radio Mrežnica, Tv 4 rijeke i Večernji list.

dp

Ovdje možete komentirati članak

07.09.2007.

Uvodna riječ
Nagrađeni na 12. reviji hrvatskog filmskog i videodstvaralaštva mladeži u Karlovcu
Čovjek koji je smrskao kip
Dnevnik u boci
Karlovac obojen žutim
Po prvi put