Novosti

Facebook HFS
26.04.2023.
Autori u gostima: Sunčica Fradelić i Vedran Šuvar

Pulska filmska tvornica predstavit će ovaj četvrtak, 27. travnja s početkom u 20 sati filmske autore, pedagoge, producente i mentore drugog modula 18. Škole filma: Sunčicu Fradelić i Vedrana Šuvara.


Sunčica Fradelić i Vedran Šuvar

Autorska večer sjajan je uvod u drugi modul 18. Škole filma koji će se održati od 28. do 30. travnja. Zainteresirani se mogu upoznati s mentorima s kojim će odabrani polaznici za svoj film razviti ideju, log line, sinopsis, scenariji i redateljski koncept ovisno o prirodi projekta, a nakon toga izraditi i produkcijski plan.

Filmski entuzijasti i autori bez obzira na prvi modul 18. Škole filma još se mogu prijaviti na drugi modul putem prijavnice koja se nalazi ovdje do četvrtka, 27. travnja do 23 sata.

Sunčica Fradelić magistrica je umjetnosti a bila je i dugogodišnja suradnica UMAS-a u Splitu te predsjednica Kino kluba Split.  Bila je glavna suradnica Beli Tarru na pokretanju i razvoju film.factory programa u Sarajevu te je radila na brojnim amaterskim i profesionalnim produkcijama, koprodukcijama i projektima, radionicama i edukativnim programima.

Vedran Šuvar snimanjem filmova bavi se od 2001. godine. Uz autorski rad u Kinoklubu Zagreb od 2004. do 2006. obavlja i funkciju tehničkog tajnika, a u godinama koje slijede preuzima i mjesto direktora produkcije, potom člana izvršnog odbora, dopredsjednika, da bi od 2012. do 2018. bio i predsjednik Kinoluba Zagreb. Autor je Manifesta amaterskog filma, a osim kao producent, djeluje i kao scenarist, snimatelj, montažer i redatelj.

Razgovor s gostima o njihovom filmskom stvaralaštvu, pogledanim filmovima, oblicima i mogućnostima filmske edukacije te o njihovom djelovanju unutar Kinokluba Split i Kinokluba Zagreb voditi će filmska autorica i producentica Sanda Letonja-Marjanović.


Prijelaz, Vedran Šuvar

Program

Prikazat će se odabir kratkometražnih filmova od kojih je većina nastala u sklopu dva izdanja radionice "Svi su nam gradovi jednaki" održanih u Beogradu 2018. i Splitu 2021. godine. Riječ o rezidencijalnom tipu radionica gdje su skupine autora boravile u gradu domaćina te proizvodile vlastite filmove.

Siniša Dugonjić: Red in a City, 5 min
Vedran Šuvar: Prijelaz, 10 min
Sunčica Ana Veldić: Stanari, 7 min
Sunčica Fradelić: Fragmenti, 5 min
Iva Gavrilović: Ovčice, 5 min
Marija Kovačina: Dogs, moon river and Baudelaire, 4 min
Miro Manojlović: Charlie, volim te, 5 min
Tomislav Šoban: Kako je Iva otišla 16. rujna 2016., 17 min

__

Program Kluba Pulske filmske tvornice financijski podržavaju Grad Pula, Hrvatski audiovizualni centar i Zaklada Kultura nova.

__

Partneri 18. Škole filma su MedVid produkcija i Hrvatski filmski savez.
__

18. Škola filma Pulske filmske tvornice organizirana je uz financijsku pomoć Grada Pule, Hrvatskog audiovizualnog centra te Zaklade Kultura nova.

OŠ „Antun i Stjepan Radić“, Gunja

Online događaj “KINO U PODNE” – suradnja osnovnih škola iz Gunje, Zagreba i Jakšića

Povodom obilježavanja 6. Dana medijske pismenosti, voditeljice filmskih družina dr. sc. Anita Tufekčić (OŠ “Antun i Stjepan Radić” Gunja) Ana Serenčeš (OŠ Odra Zagreb) i Marija Jukić Rogač (OŠ “Mladost“ Jakšić) organizirale su... »više

Produkcijski dan prvi put na Akademiji dramske umjetnosti!

U sklopu ovogodišnjeg izdanja festivala studentskog filma FRKA 29. travnja prvi će se put održati Produkcijski dan – manifestacija kojoj je cilj promocija profesije producenta u audiovizualnoj umjetnosti... »više

Kino klub Split u sklopu programa U kvadrat: prikazuje filmove Isidore Ratković, Ivana Sladonje, Ivane Abramović i Mislava Pislaka i Lordana Zafranovića

U četvrtak, 27. travnja s početkom u 20.00 sati u sklopu diskurzivnog programa „U kvadrat“ u Kino klubu Split (Ulica slobode 28) prikazujemo filmove... »više

61. izdanje Revije hrvatskog filmskog stvaralaštva djece i 11. Smotra hrvatskog školskog filma održat će se u Zagrebu od 5. do 8. listopada 2023.

Reviju i Smotru organiziraju Hrvatski filmski savez i Agencija za odgoj i obrazovanje uz suorganizaciju OŠ Marije Jurić Zagorke i Narodnog sveučilišta Dubrava. Prijave su otvorene do 1. lipnja 2023... »više