Novosti

Facebook HFS
15.02.2023.
Živan pravi pank festival

Ovoga četvrtka, 16. veljače s početkom u 20 sati u Klubu Pulske filmske tvornice besplatna je projekcija niskobudžetnog glazbenog dokumentarca Živan pravi pank festival u kojem redatelj Ognjen Glavonić prikazuje entuzijastične napore zanesenjaka koji organizira pank festivala u svom banatskom selu i mještanima pokušava ponuditi novi kulturni model.

Prije projekcije film će najaviti voditelj Kluba PFT-a Marko Zdravković-Kunac, a poslije će kroz razgovor s publikom film analizirati te govoriti o niskobudžetnom i neprofitnom filmu te različitim pristupima i motivacijama za kulturno organiziranje i/ili umjetničko stvaranje.

Živan je pjesnik, sanjar i strastveni panker koji svakoga ljeta, posljednjih pet godina, u svom rodnome selu Tomaševcu organizira glazbeni festival u namjeri da promijeni način razmišljanja svojih mještana. Film kroz četiri dana prati redateljeva prijatelja Živana koji organizira šesti festival i dovodi bend iz Slovačke te se suočava s istim starim problemima. Nema dovoljno novca, nema dovoljno vremena, i što je najvažnije, nema dovoljno publike. Unatoč najboljim namjerama i upornoj odlučnosti, Živan se mora suočiti s realnošću da svijet možda nije spreman za njegov punk festival.

Film je simpatična i pozitivna priča o autsajderu velikog srca, koji svu svoju energiju i strast ulaže u ostvarenje svojih pankerskih snova.

Živan pravi punk festival prikazan je na devet poznatih međunarodnih festivala, kao što su IFF Rotterdam i Copenhagen DOX, a nagrade je osvojio na Beldocsu i Brusseles Film Festivalu.

__

Ognjen Glavonić: Živan pravi pank festival
2014., dokumentarni film, Srbija, 63 min
Snimatelj: Relja Ilić
Montaža: Sara Santini
Snimanje zvuka: Pavle Dinulović
Dizajn zvuka: Jakov Munižaba
Produkcija: Non-Aligned Films

Ognjen Glavonić srpski je redatelj i filmski producent. Rođen je 1985. u Pančevu. Njegov dokumentarni film 'Dubina dva' premijerno je prikazan na Berlinskom filmskom festivalu 2016. dok je njegov debitantski dugometražni film 'Teret' prikazan u Cannesu u programu Directors’ Fortnight 2018. Filmovi su potom imali uspješna prikazivanja na festivalima u Torontu, Rotterdamu i brojnim drugima. Njegovi radovi također su prikazivani na mjestima kao sto su MOMA, MOMI, Lincoln Center u New Yorku, Centre Pompidou u Parizu te ICA u Londonu. Glavonić je također direktor i suosnivač Pančevo film festivala.

__

Program Kluba Pulske filmske tvornice financijski podržavaju Grad Pula, Hrvatski audiovizualni centar i Zaklada Kultura nova.

DOKUMENTARNI FILM KORLAT PRIKAZAN I U BENKOVCU

U organizaciji Gradske knjižnice Benkovac i Ogranka Matice hrvatske u Zadru, u petak 10. veljače, u prepunoj Gradskoj knjižnici Benkovac u svečanom tonu prikazan je dokumentarni film Korlat, scenarista i redatelja Luke Klapana... »više

Prijave za FUSE – Film Under Severe Experiment 2023. otvorene do 18. veljače

Prijave za šesto izdanje festivala, u organizaciji Kinokluba Karlovac još uvijek traju, a završni dan prijava bit će 18. veljače. Festival FUSE ove godine bit će održan od 6. do 8. listopada 2023., a posjetitelje ponovno očekuju tri dana raznovrsnog filmskog programa... »više

OSNOVNA ŠKOLA BRAĆA RIBAR POSEDARJE

Objavljujemo nekoliko fotografija sa održanog izlaganja o oblicima filmskog zapisa u Osnovnoj školi Braća Ribar u Posedarju. Naime, u petak 2. veljače, ponovno smo posjetili osnovnu školu u Posedarju... »više

Venecijanski sindrom u Pulskoj filmskoj tvornici

Ovoga četvrtka, 2. veljače s početkom u 20 sati u Klubu Pulske filmske tvornice besplatna je projekcija dokumentarnog filma Venecijanski sindrom koji prikazuje stvaran život malobrojnih Venecijanaca iza maske turizma i kako zajedničko dobro postaje plijen manjine... »više