Novosti

Facebook HFS
15.02.2023.
DOKUMENTARNI FILM KORLAT PRIKAZAN I U BENKOVCU

U organizaciji Gradske knjižnice Benkovac i Ogranka Matice hrvatske u Zadru, u petak 10. veljače, u prepunoj Gradskoj knjižnici Benkovac u svečanom tonu prikazan je dokumentarni film Korlat, scenarista i redatelja Luke Klapana.

Dobrodošlicu svima najprije je zaželio gradonačelnik Grada Benkovca Tomislav Bulić, a potom se s nekoliko riječi prisutnima obratio i profesor Radomir Jurić upoznavši ih s aktivnostima i radom udruge Jedina solucija. Događanje je moderirao radijski voditelj gospodin Mijo Brkić te u cijelosti pročitao i recenziju za film koju je napisao Mario Sablić, docent na Akademiji dramskih umjetnosti u Zagrebu i predsjednik Hrvatske udruge filmskih snimatelja.

Potom je u tišini prikazan film Korlat, film koji bilježi bogatu i burnu povijest ovoga dijela Ravnih kotara ali i njegovu sadašnjost, odajući ujedno počast nevinim žrtvama palim za slobodnu Hrvatsku.

Podsjetimo, dokumentarac Korlat je nastao 2020. godine u produkciji Jedine solucije, udruge za audiovizualnu umjetnost, a svoju premijeru imao je na 67. Pulskom filmskom festivalu.

Brojni prisutni iz Benkovca i okolice, a napose iz samoga Korlata, prikazivanjem filma na dostojanstven način odali su počast nevinim Korlaćanima, stradalim u Domovinskom ratu.

U ponedjeljak 13. veljače Jedina solucija posjetila je i Osnovnu školu Nikole tesle u Gračacu te smo izlaganje o oblicima filmskog zapisa održali učenicima 5. a i 5. b razreda. Naša udruga u suradnji sa Zajednicom tehničke kulture Zadarske županije i u suradnji s osnovnim školama u Zadarskoj županiji kontinuirano provodi inicijativu sa željom da se u mladima stvara ljubav prema filmu i filmskom stvaralaštvu. Zahvaljujemo ravnateljici Slavici i profesorici Hrvatskog jezika Danijeli Danilović na profesionalnom pristupu ali i na prekrasnim fotografijama koje su nam poslali.

Prijave za FUSE – Film Under Severe Experiment 2023. otvorene do 18. veljače

Prijave za šesto izdanje festivala, u organizaciji Kinokluba Karlovac još uvijek traju, a završni dan prijava bit će 18. veljače. Festival FUSE ove godine bit će održan od 6. do 8. listopada 2023., a posjetitelje ponovno očekuju tri dana raznovrsnog filmskog programa... »više

OSNOVNA ŠKOLA BRAĆA RIBAR POSEDARJE

Objavljujemo nekoliko fotografija sa održanog izlaganja o oblicima filmskog zapisa u Osnovnoj školi Braća Ribar u Posedarju. Naime, u petak 2. veljače, ponovno smo posjetili osnovnu školu u Posedarju... »više

Venecijanski sindrom u Pulskoj filmskoj tvornici

Ovoga četvrtka, 2. veljače s početkom u 20 sati u Klubu Pulske filmske tvornice besplatna je projekcija dokumentarnog filma Venecijanski sindrom koji prikazuje stvaran život malobrojnih Venecijanaca iza maske turizma i kako zajedničko dobro postaje plijen manjine... »više

Svjetska premijera filmova Damira Čučića i Borisa Poljaka u Rotterdamu!

Tijekom vikenda, na 52. izdanju prestižnog festivala International Film Festival Rotterdam, premijerno su prikazani filmovi hrvatskih redatelja Damira Čučića i Borisa Poljaka... »više