Novosti

Facebook HFS
21.10.2022.
Produžen rok prijave za 54. Reviju hrvatskog filmskog stvaralaštva u Belom Manastiru
Novo, 54. izdanje Revije hrvatskog filmskog stvaralaštva održat će se od 25. do 27. studenoga 2022. u Belom Manastiru u suorganizaciji Hrvatskog filmskog saveza i Foto-kino kluba Baranja-film.

Nešto više od mjesec dana dijeli nas do početka novog izdanja Revije, ali još uvijek stignete prijaviti svoja filmska ostvarenja! Rok za prijave produžen je do 31. listopada 2022. godine.

Detaljnije informacije o uvjetima sudjelovanja možete pronaći na službenim stranicama 54. Revije, a prijavnici možete pristupiti na sljedećoj poveznici.

Na Reviji mogu sudjelovati filmski klubovi, skupine autora, studenti i pojedinci. Svaki klub, skupina, student ili pojedinac može na Reviju prijaviti neograničen broj ostvarenja u okviru sljedećih kategorija: igrani film, dokumentarni film, animirani film i eksperimentalni film. Mogu se prijaviti ostvarenja koja nisu bila prijavljena na ostalim državnim revijama.

Program Revije, koja je nacionalnog karaktera, osim projekcija recentne produkcije, obuhvaća autorske retrospektive, programe autora koji su nagrađivani na prethodnim revijama te programe inozemnih autora i filmske tribine.

Revija hrvatskog filmskog stvaralaštva jedna je od najstarijih smotri neprofesijskog filma na kojoj se jedanput godišnje okupljaju autori, teoretičari, predstavnici filmskih organizacija i ostali zaljubljenici u sedmu umjetnost koji sa zanimanjem prate nova stremljenja u različitim žanrovima hrvatske filmske produkcije. Kao završna godišnja priredba neprofesijskog filmskog stvaralaštva u Hrvatskoj, Revija se svake godine održava u drugom gradu.

Vidimo se u Belom Manastiru od 25. do 27. studenoga 2022.!

PROGLAŠENJEM NAJBOLJIH FILMOVA ZAVRŠEN 11. DUFF

GRAND PRIX OTPLOVIO U ŠPANJOLSKU, FILM LIBERTAS DOBITNIK DVIJU NAGRADA
Za jednu od deset festivalskih nagrada natjecalo se pedeset filmova iz 19 zemalja svijeta i to sa tri kontinenta... »više

'JEAN-DANIEL POLLET - IZGUBLJENA KARIKA FRANCUSKOG NOVOG VALA' NA KRATKOM UTORKU

Na novom Kratkom utorku, koji će se održati u kinu Tuškanac, 18.10. u 21h, prikazat ćemo dva srednjemetražna filma kod nas nažalost slabo poznatog francuskog novovalnog autora Jeana-Daniela Polleta. Prvo gledamo njegov najslavniji film, remek-djelo 'Mediteran' ('Mediterranée') iz 1963... »više

Bogat program jedanaeste filmske feste djece i mladih

U ponedjeljak ujutro je posebnim i školskim projekcijama započeo program jedanaestog po redu DUffa, filmskog festivala djece i mladih kojeg sve ove godine organiziraju ustanova Kinematografi Dubrovnik, te udruge Škola filma Šipan  i Luža... »više

ODRŽANA „See/Touch/Try“ 2022. RADIONICA U DARDI

Ovaj vikend je privedena kraju radionica animiranog filma u Dardi. Naime, već drugu godinu za redom, krajem ljeta se održavala „See/Touch/Try“ radionica stop-trik animacije, koja je namijenjena u prvom redu srednjoškolcima... »više