Novosti

Facebook HFS
13.09.2021.
Dan četvrti – Obožavamo svaki segment u stvaranju filma
Vrijeme vam prebrzo leti? Opustite se, popijte s nama limunadu jer pred nama su još dva festivalska dana bogata edukativnim programom, prezentacijama partnerskih organizacija i, ono najvažnije, puna najzanimljivijih filmskih srednjoškolskih ostvarenja!

Jutro smo započeli našim edukativnim programom – Digitalna filmska nastava: Dječje filmsko stvaralaštvo u karlovačkim osnovnim školama i projekcijama filmova za osnovnoškolce.

Danas nas također čekaju i posljednje projekcije natjecateljskog programa, a nakon toga svi nervozno pijemo limunade i čekamo tko će prvi saznati tko su pobjednici. No prije sutrašnje dodjele nagrada čeka nas još puno toga.

U 13 sati nemojte propustiti naš online program Krupni plan. Krupni plan je nastavak programa Srednjoškolci predstavljaju srednjoškolcima u kojem prezentiramo naše partnerske organizacije, festivale i radionice u Hrvatskoj i svijetu. Ove godine funkcionira kao svojevrsni uvod u projekcije natjecateljskog programa. Tako će i ove godine biti predstavljeni programi i organizacije koje bi mogle zainteresirati srednjoškolsku publiku i njihove mentore. Ove godine upoznajemo četiri festivala i organizacija: European Film Factory, Mreža mladih Hrvatske, Her International Film Festival (HERIFF) i Ženska grupa Karlovac „Korak“.

Posljednja ovogodišnja večernja projekcija je na rasporedu u 20:30 sati na rijeci Mrežnici, u Dnevnom boravku na Mrežnici. Bit će prikazan film “Povjerenje”, dugometražni prvijenac u režiji Matije Benića koji je svoju premijeru imao na Pula Film Festivalu. Film prikazuje Varaždin 2025. godine za vrijeme velikog štrajka Čistoće. Pratimo glavnog lika, Krstu, koji radi u misterioznoj Agenciji, organizaciji u kojoj možete unajmiti ljude da vas slušaju. Na jednom od tih saslušanja Krsto saznaje da čovjek drži djevojku zarobljenu u podrumu te ju on odluči spasiti. U programu Žuti reflektor gledamo Matijin film “Antikorupcijski atom”. Koliko je učenika prepisalo zadaću od nekog? Koliko ih je pomoglo kolegi na testu? Koliko ih je spremno pokušati varati na državnoj maturi? Ti, a i razni drugi zanimljivi odgovori nalaze se u “Antikorupcijskom atomu”.

Čestitamo i pobjednicima sinoćnjeg Filmskog kviza održanom u Caffe baru Ziggy:

Prvo mjesto osvojila je ekipa Kalibar, u sastavu Bruno Planinac, Allegra Planinac, Igor Pavlov i Vjekoslav Stubljar. Drugo mjesto osvojila je ekipa "Imam malog pišu", a na trećem mjestu bili su "U 3.10 za Rumu".

Ekipe su osvojile nagrade koje su pripremili  Hrvatski filmski savez i Kinoklub Karlovac, Europe Direct Karlovac, Žitoproizvod d.d., Paviljon Katzler  i Caffe bar Ziggy. Voditelj i kreator kviza bio je Dražen Cukina.

Nadamo se da uživate, da ste pogledali barem pola filmova i da ste već glasali za svoje festivalske favorite!

Treći dan Festivala i Revije – već? U dobrom društvu i s najboljim limunadama vrijeme zaista leti!

Nastavljamo s edukativnim programom, pratimo i glasamo za natjecateljski program, selimo na Gradsko kupalište Ozalj na večernju projekciju, a u Caffe baru Ziggy se razbacujemo filmskim znanjem... »više

26. filmska revija mladeži i 14. Four River Film Festival

U znaku sunca

Stručni žiri je na 26. filmskoj reviji mladeži nagradu za najbolji animirani film dodijelio Strašnom zmaju Josipa Skledara i Jurice Nikolića, FKVK Zaprešić, o selu iza sedam mora i sedam gora u kojem žive dobre i radišne žene... »više

UPISI U aktivnosti Filmsko-kreativnog studija VANIMA 2021./2022. šk. god.

Filmska animacija nije tek pokretanje serije smiješnih sličica, već njena bit u sebi nosi potencijal istinski lijepe i raznovrsne umjetničke forme i vještine koja ne postavlja granice mašti i idejama, baš kao što proces stvaranja animiranog filma omogućava korištenje najraznovrsnijih tehnika... »više

26. filmska revija mladeži i 14. Four River Film Festival

Učenje i zabava

Dosljedno razvijajući svoj koncept organizatori su i ove godine dostojnu pažnju posvetili edukativnom programu. U vrijeme održavanja Revije i FRFF-a gledaju se filmovi ali se o njima i raspravlja, analizira te se sudionike uči... »više