Novosti

Facebook HFS
20.11.2020.
Online radionica animiranog filma za edukatore

Nakon radionice animiranog filma za edukatore održane u Varaždinu te online radionice održane za edukatore s područja Grada Zagreba, počinju prijave za novu online radionicu za edukatore s područja Karlovačke županije i šire.

U organizaciji Hrvatskog filmskog saveza, a u partnerstvu s Filmsko-kreativnim studijom VANIMA bit će održana još jedna online radionicu animiranog filma za sve odgojno-obrazovne djelatnike koji  žele vještinu izrade animiranog filma prenijeti u vrtićke skupine i učionice. Na radionici će biti usvojen osnove filmske teorije i filmskog jezika, nekoliko metodičkih scenarija za nastavu filma i ovladavanje praktičnim vještinama potrebnim za nastajanja animiranog filma. Cilj je edukacije osposobljavanje edukatora za prenošenje filmskih znanja i vještina.

Radionica je osmišljena i realizirat će se u skladu s ishodima Kurikuluma Hrvatskoga jezika (predmetno područje kultura i mediji) i međupredmetnim temama.

Edukaciju je osmislila i vodit će je osnivačica VANIME Dubravka Kalinić Lebinec, a uz nju će praktični dio edukacije, te tehničku izvedbu i montažu voditi voditelj Hrvoje Selec.

Radionica će se održavati online putem nedjeljom u jutarnjim satima počevši od 29. studenoga 2020. Pozivaju se svi zainteresirani odgojno-obrazovni djelatnici (učitelji, nastavnici, odgojitelji) s područja Karlovačke županije i šire da svoje prijave za sudjelovanje podnesu na mail vanima@vanima.hr do 25. studenog 2020. Radionicu financira Agencija za elektroničke medije preko Javnog poziva za poticanje medijske pismenosti i besplatna je za sudionike, a broj mjesta je ograničen.

Izložba fotografija Milana Bukovca

Havana

Trinaest izloženih fotografija je dimenzija 40x30 cm, a dvadeset i dvije 30x40, ili za one koji su manje vični fotografskom izričaju, dio izložaka je kadriran okomito, dio vodoravno, sve snimljene pomoću Leica M8 kamere, prve digitalne... »više

UPISI U 10. ŠKOLU ANIMIRANOG FILMA

Pulska filmska tvornica poziva osnovnoškolce na upis u 10. Školu animiranog filma... »više

Kino klub Split poziva na dva predavanja o scenariju Jurice Pavičića

U sklopu edukativnog programa kluba, sljedećeg vikenda, 20. i 21. studenog svi zainteresirani mogu doći poslušati javno predavanje pisca, scenariste i filmskog kritičara Jurice Pavičića u Kino klub Split (Dom mladih). Predavanja su besplatna i otvorena za građanstvo... »više

Dječje javnozdravstveno filmsko stvaralaštvo

Četrnaesti susret

Prvobitno najavljen za 30. ožujka 2020. pa odgođen do normalizacije uvjeta, koja se nije dogodila, četrnaesti susret Dječje javnozdravstveno filmsko stvaralaštvo autora i voditelja Duška Popovića... »više