english
produkcija
o nama
produkcija
nakladništvo
Hrvatski filmski ljetopis
Zapis
knjige
festivali
medijska škola
forum
pretraživač
linkovi
impressum
 
2005.
49

Povodi

Bordo u Italiji

Veteran našeg crtanog filma Borivoj Dovniković Bordo bio je u prosincu predstavljen retrospektivom svojih radova u Genzanu di Roma i u Anconi.
U Genzanu, na 9. međunarodnom festivalu animiranih filmova I Castelli Animati (1 – 5. prosinca) Bordo je imao retrospektivu crtanih filmova (Ceremonija, 1965; Znatiželja, 1966; Krek, 1967; Ljubitelji cvijeća, 1970; Putnik drugog razreda; 1974; N.N., 1976; Škola hodanja, 1978; Jedan dan života, 1982; Uzbudljiva ljubavna priča, 1989). Istodobno je bio u međunarodnom žiriju za dodjelu nagrada, dok je Vesna Dovniković, kao glavna tajnica ASIFA-e, Međunarodne asocijacije animiranog filma, u drugom žiriju ocjenjivala filmove talijanske godišnje proizvodnje.
U Anconi, na sedmom Filmskom salonu, Bordo Dovniković prikazao je isti program svojih filmova, i to u dvije projekcije, 6. prosinca za odrasle i 7. prosinca za učenike srednjih škola. Na obje priredbe autor je imao razgovore s publikom, koje je vodio poznati talijanski publicist Giannalberto Bendazzi.
U Anconi je u zgradi Vanvitelliana, bivšem dijelu luke koji je pretvoren u kulturni centar, od 28. studenog do 12. prosinca održana izložba grafičkih radova Borivoja Dovnikovića (ilustracije, karikature, grafički dizajn, strip i crtani film). Sve vrijeme u posebnoj prostoriji za posjetitelje izložbe prikazivani su crtani filmovi autora.
U programima ovogodišnjeg Filmskog salona prikazana su još tri filma zagrebačke škole: Surogat Dušana Vukotića, Možda Diogen Nedeljka Dragića i Satiemania Zdenka Gašparovića.


*** ***

Iranski film između zbilje i mita
Antonio Lauer iliti performans
Hrvatski program u Rotterdamu
Zadarski dani medijske kulture
Prijedlog osnova zakona o audiovizualnoj djelatnosti

Pregled ostalih članaka u ovom broju...

novi broj
arhiva
suradnici
impressum
Maillot nba pas cher
I thought that after two years, I knew replica handbags that Beatrice was a small gucci replica handbag in Pierre's many hermes replica handbags . I didn't expect it to be handbag replica positive result. Beatrice transformed this "night club little prince" into a happy replica handbags .

Statistika posjeta