english
produkcija
o nama
produkcija
nakladništvo
Hrvatski filmski ljetopis
Zapis
knjige
festivali
medijska škola
forum
pretraživač
linkovi
impressum
 
2004.
48

Klubovi

FILMSKA ŠKOLA KINOKLUBA SPLIT

I ove je godine Kinoklub Split organizirao tromjesečnu filmsku školu, koja je započela s radom 30. studenoga. Predavanja se održavaju utorkom i četvrtkom od 20.15 do 22.00 sati u prostorijama kluba, a predavači su poznata imena s područja filma i videa, koji će polaznike upoznati s različitim područjima teorije i prakse filma. Fotograf, filmski snimatelj i autor Ante Verzotti zadužen je za predavanja iz filmske tehnike, a Ivica Bošnjak za videotehniku. Teoriju filma podučava redatelj Joško Jerončić, povijest filma kritičar Jurica Pavičić, a videoumjetnost i nove medije Dan Oki.
Nakon teoretskoga dijela polaznici prolaze kratku obuku u praktičnom radu s kamerom, a na kraju se bira i scenarij nekog od polaznika po kojem će se u sklopu škole snimiti kratkometražni film.
Po završetku škole polaznici ostaju članovi kluba, što znači da se mogu koristiti klupskom opremom (računalima, kamerama...) za snimanje i montažu vlastitih radova.
Opravdanost održavanja filmske škole dokazao je i niz istaknutih autora s područja filmskog i videostvaralaštva koji su prva znanja stekli u školi splitskoga kluba.PREMIJERA U KINOKLUBU SPLIT
Kratkometražni igrani film Noćni čuvar autora Damira Dražića premijerno je prikazan u Kinoklubu Split 17. studenog 2004. Film je nastao pod mentorstvom Dan Okija i Borisa Poljaka u okviru ovogodišnje filmske škole Kinokluba Split, čiji su polaznici bili i članovi filmske ekipe.

*** ***

2. GASTRONOMSKI FILMSKI FESTIVAL
TROSTRUKI JUBILEJ LIBURNIJA-FILMA
Zaprešić i FAGEP u Francuskoj
ŠAFOVCI NAGRAĐENI U LAS PALMASU
NOGALO U ŠAF-u

Pregled ostalih članaka u ovom broju...

novi broj
arhiva
suradnici
impressum
Maillot nba pas cher
I thought that after two years, I knew replica handbags that Beatrice was a small gucci replica handbag in Pierre's many hermes replica handbags . I didn't expect it to be handbag replica positive result. Beatrice transformed this "night club little prince" into a happy replica handbags .

Statistika posjeta