english
produkcija
o nama
produkcija
nakladništvo
Hrvatski filmski ljetopis
Zapis
knjige
festivali
medijska škola
forum
pretraživač
linkovi
impressum
 
2004.
48

Klubovi

TROSTRUKI JUBILEJ LIBURNIJA-FILMA

Kino-videoklub Liburnija-film iz Rijeke proslavlja ove godine trostruki jubilej: 45 godina samostalna postojanja i djelovanja, 35. obljetnicu Kvarnerske revije amaterskog filma i 5. festival amaterskog filma More.
Liburnija-film udruga je koja okuplja filmske amatere, zaljubljenike u film. Klub je počeo s radom kao kinosekcija Foto-kinokluba Rijeka, nastavio 1959. kao samostalni Kinoklub Rijeka, a od 1960. kao Kino-videoklub Liburnija-film. U radu Kluba djelovale su stotine današnjih filmskih uspješnih profesionalaca i amatera, koji su ostavili traga u riječkoj filmskoj umjetnosti. Nikola Lorencin, danas priznati režiser, Ervin Debeuc, jedan od osnivača kluba i dugogodišnji profesionalni snimatelj HTV-a, Drago Zorman i Boris Vehar, profesionalni snimatelji na HTV-u, Branimir Turkalj, filmski profesionalac te Bernandin Modrić, i danas vrlo aktivan filmski profesionalac, samo su neka od imena koji su filmske i snimateljske početke ostvarili kao amateri u našem klubu.
Svih ovih 45 godina Liburnija-film u kontinuitetu organizira edukativne tečajeve, na kojima filmske entuzijaste upoznaje s osnovama filmskog stvaralaštva. Uz tečajeve, Klub priređuje i filmske tribine, sudjeluje sa svojim ostvarenjima na domaćim i inozemnim festivalima te organizira festivale KRAF i More. Iza kluba stotine su, uglavnom kratkometražnih i srednjometražnih, amaterskih filmova, nekoliko profesionalnih kraćih dokumentarnih filmova, propagandnih spotova i videospotova.

Kvarnerska revija amaterskog filma (KRAF) međunarodni je filmski festival pokrenut 1968. godine i zamišljen kao revija lokalnog karaktera. Ostala je tradicionalnom, a u međuvremenu je postala i međunarodnom revijom na koju pristižu filmovi iz svih dijelova svijeta. Revija već 35 godina prikuplja ne samo autore iz raznih dijelova svijeta nego i brojnu filmsku riječku publiku.
Festival amaterskog filma More pokrenut je 2000. kao svojevrstan filmski i videonastavak međunarodnoga salona umjetničke fotografije More, koji se u Rijeci održavao pedesetih i šezdesetih godina prošlog stoljeća, ali, nažalost, nije zaživio.
Od 2003. festivalu je pridružena i izložba fotografija s temom mora, na koju se prijavljuje sve više autora, od fotografa profesionalca do amatera.


*** ***

2. GASTRONOMSKI FILMSKI FESTIVAL
FILMSKA ŠKOLA KINOKLUBA SPLIT
Zaprešić i FAGEP u Francuskoj
ŠAFOVCI NAGRAĐENI U LAS PALMASU
NOGALO U ŠAF-u

Pregled ostalih članaka u ovom broju...

novi broj
arhiva
suradnici
impressum
Maillot nba pas cher
I thought that after two years, I knew replica handbags that Beatrice was a small gucci replica handbag in Pierre's many hermes replica handbags . I didn't expect it to be handbag replica positive result. Beatrice transformed this "night club little prince" into a happy replica handbags .

Statistika posjeta