english
produkcija
o nama
produkcija
distribucija
nakladništvo
festivali
medijska škola
forum
pretraživač
linkovi
impressum
 

17. Škola medijske kulture Dr. ANTE PETERLIĆ

Info

Škola medijske kulture Dr. Ante Peterlić je desetodnevni obrazovni program namijenjen nastavnicima koji u okviru nastave hrvatskoga jezika i izborne nastave provode nastavni program medijske kulture, odgajateljima u predškolskim ustanovama, kao i voditeljima filmskih i videodružina.

Od svojih početaka Škola medijske kulture Dr. Ante Peterlić priprema svoje polaznike – nastavnike, studente, učenike i druge zainteresirane građane - ne samo za samostalno kreativno bavljenje filmom ( kroz radioničku nastavu), nego i za kritičko-analitički odnos prema filmu i drugim audiovizualnim sadržajima koje konzumiraju putem elektroničkih medija i na taj način sudjeluje u sustavu cjeloživotnog obrazovanja.

Sukladno tome, Škola medijske kulture Dr. Ante Peterlić vrijedan je doprinos razvijanju medijske, posebice filmske kulture, u okviru nastave hrvatskog jezika i književnosti u našim školama, što potvrđuje i činjenica da se program Škole medijske kulture održava uz preporuku Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta Republike Hrvatske, a koja je dobivena na osnovu pozitivnog stručnog mišljenja Agencije za odgoj i obrazovanje.

Program Škole raspoređen je u devet radnih dana tj. 90 nastavnih sati (cjelodnevni rad) u ovim oblicima rada: predavanja, metodičke radionice, videoradionice (kao samostalni programi), projekcije filmova, skupne rasprave o filmu i dosada ga je polazilo preko 1500 polaznika, među kojima su i voditelji videodružina pri osnovnim škola, koji sa filmskim radovima sudjeluju na Revijama filmskog stvaralaštva djece i Filmskoj reviji mladeži.

Svrha programa Škole medijske kulture je dati temeljna znanja za provedbu nastave (osnove medijske teorije, osnove filmskoga jezika, temeljne filmske vrste, intermedijske veze, metodičke radionice), a putem radionica omogućiti stjecanje neposrednih stvaralačkih i radnih iskustava korisnih za nastavu te za upućeniji praktični rad s učenicima.

Kao izvrstan primjer tome, Škola medijske kulture Dr. Ante Peterlić, najopširniji izvaniinstitucionalni filmski obrazovni program Hrvatskog filmskog saveza, na tematskoj sjednici „Medijska pismenost za sigurnost djece u svijetu medija i interneta“, održanoj, na inicijativu pravobraniteljice za djecu, 11. veljače 2014. u Hrvatskom saboru, istaknuta je kao vodeći program koji razvija i usmjerava audiovizualnu pismenost i medijsku kulturu kod djece, u novije vrijeme sve izloženije novim medijima.

17. Škola medijske kulture Dr. ANTE PETERLIĆ

Info
O nama
Seminarski programi
Radionički programi
Uvjeti sudjelovanja i prijavnica
Partneri i pokrovitelji
Radio u boji - reportaže s radionice za radijsku reportažu
Foto i video galerija
Kronike Škole
Razgovarali smo...
Kontakt

MEDIJSKE ŠKOLE:

21. Škola medijske kulture Dr. ANTE PETERLIĆ
20. Škola medijske kulture Dr. ANTE PETERLIĆ
19. Škola medijske kulture Dr. ANTE PETERLIĆ
18. Škola medijske kulture Dr. ANTE PETERLIĆ
17. Škola medijske kulture Dr. ANTE PETERLIĆ
16. ŠKOLA MEDIJSKE KULTURE Dr. ANTE PETERLIĆ
15. ŠKOLA MEDIJSKE KULTURE Dr. ANTE PETERLIĆ
14. ŠKOLA MEDIJSKE KULTURE Dr. ANTE PETERLIĆ
13. ŠKOLA MEDIJSKE KULTURE Dr. ANTE PETERLIĆ
12. ŠKOLA MEDIJSKE KULTURE Dr. ANTE PETERLIĆ
1-10/21
Maillot nba pas cher
I thought that after two years, I knew replica handbags that Beatrice was a small gucci replica handbag in Pierre's many hermes replica handbags . I didn't expect it to be handbag replica positive result. Beatrice transformed this "night club little prince" into a happy replica handbags .

Statistika posjeta