Novosti

Facebook HFS
05.10.2010.
Peti Festival dokumentarnog rock filma
DORF u Vinkovcima i Rijeci

Do konca godine, baš do 31. prosinca 2010., otvoren je natječaj za DORF '11, peti Festival dokumentarnog rock filma, koji se početkom ožujka 2011. godine istodobno održava u Vinkovcima i u Rijeci.

DORF je međunarodni festival dokumentarnih filmova o glazbi i svim događanjima i pojavama vezanim uz glazbu, i kao takav jedinstven u nas, a osim osnovnog sadržaja posjetiteljima nudi i obilje popratnih manifestacija, poput izložaba i promocija knjiga o rock glazbi, koncerata i nastupa rock skupina te radionica posvećenih glazbi i filmu.

Autori i producenti dokumentarnih filmova o rock glazbi iz Hrvatske i cijeloga svijeta pozvani su na prijavljivanje svojih radova, u trajanju i tehnici snimanja koji nisu ničim ograničeni i unaprijed zadani, a pri selekciji će prednost imati noviji filmovi, snimljeni u zadnje dvije godine.

Organizatori se nadaju da će i ovaj, peti po redu DORF, kao i prva četiri, obilovati žanrovskom raznolikošću i bogatstvom prijavljenih radova. Selekcijska komisija odabrat će među njima one koji će biti prikazani na petom DORF-u, a organizator se obvezuje na povrat poslanih filmova.

Više detalja o Festivalu dokumentarnog rock filma i prijavnice za DORF '11 mogu se pronaći na službenoj web stranici www.dorf-vk.com.

Duško Popović

Egipat u Čučićevima Fraktalima

U četvrtak 7. listopada u službenoj konkurenciji na ovogodišnjem Međunarodnom festivalu dokumentarnog i kratkog filma u Ismailiji u Egiptu bit će prikazan... »više

Novi belgijski film u kinu Tuškanac, Tuškanac 1 od 4. do 7. listopada 2010.

Ono što povezuje sedam belgijskih filmova je socijalna tematika kojom se bave tako da nacionalna pripadnost redatelja valonskom ili flamanskom korpusu postaje nebitna. Iako su etablirani sineasti poput braće Dardenne... »više

Poziv na prijavu filmova ETNOFILm

ETNOFILm3 festival objavio je poziv na prijavu filmova za sudjelovanje u natjecateljskom djelu programa... »više

Ciklus suvremenoga belgijskoga filma u kinu Tuškanac, Tuškanac 1 od 29. rujna do 7. listopada 2010.

Rado vas pozivamo na ciklus suvremenoga belgijskoga filma u srijedu 29. rujna u 20 sati, kino Tuškanac... »više