english
produkcija
o nama
produkcija
nakladništvo
Hrvatski filmski ljetopis
Zapis
knjige
festivali
medijska škola
forum
pretraživač
linkovi
impressum
 
2004.
46

Povodi

Portreti, impresije i Drava Krunoslava Heidlera

‘Stari mačak’ Krunoslav Heidler (kako ga u katalogu definira autorica analitičkog teksta Božica Jelušić) pripremio je, na poticaj Mire Kermek-Sredanović i Ede Lukmana, samostalnu izložbu sa osamdeset odabranih fotografija svrstanih u tri teme: portreti, impresije i Drava. Izložba je sredinom travnja otvorena u galeriji Centra za kulturu Čakovec, a potkraj svibnja ista je izložba postavljena i u Kranju.
Odrednicu ‘stari mačak’ gospodin je Heidler zaslužio dugim i uspješnim bavljenjem filmom i fotografijom, ali i nizom drugih sadržaja kojima je ispunio svoj život i uljepšao živote mnogih. Svestranost i širina njegovih interesa vidljiva je i u fotografiji kojom se odavno bavi i kao autor i kao organizator Đurđevačkog salona umjetničke fotografije i voditelj radionica za mlade. Njegove fotografije odlikuje podjednako majstorska savršenost izrade i samo njemu svojstven izbor motiva, često obilježen (auto)ironijom, koja je uvijek duhovita i dobronamjerna. Bilo da snima portrete ili impresije, Dravu u raznim godišnjim dobima i uvijek različitu ili kakav drugi motiv, Heidler skriveno, ali znalcima prepoznatljivo, asocira na nešto drugo, na značenja koja tek valja otkriti, na simbole koje treba uočiti pa njegova djela moramo pozorno promatrati da nam ne bi promaknuo njihov puni i pravi smisao.
Otvaranje izložbe u Čakovcu obogatio je gospodin Andrija Maronić svirajući na cimbalu tradicionalne glazbene motive Podravine i Međimurja. Kombinacijom slike, riječi i zvuka željelo se posjetiteljima dočarati doživljaj Đurđevca i Podravine i u tome se, dakako, uspjelo.
potpis pod fotografiju: Majstor promatra svoje najbolje djelo


Duško Popović

Animafest – tisuću i pol prijavljenih snova
HRVATSKI FILMAŠI U ODABRANOM DRUŠTVU OBERHAUSENA
Pismo iz Oberhausena
BEOGRADSKI 'GLASOVI'
Harmoničan ansambl, osebujni solisti
RETROSPEKTIVA A. F. STASENKA

Pregled ostalih članaka u ovom broju...

novi broj
arhiva
suradnici
impressum
Maillot nba pas cher
I thought that after two years, I knew replica handbags that Beatrice was a small gucci replica handbag in Pierre's many hermes replica handbags . I didn't expect it to be handbag replica positive result. Beatrice transformed this "night club little prince" into a happy replica handbags .

Statistika posjeta