english
produkcija
o nama
produkcija
nakladništvo
Hrvatski filmski ljetopis
Zapis
knjige
festivali
medijska škola
forum
pretraživač
linkovi
impressum
 
2006.
56

IZ RADIONICE HFS-a

Palunko i Nisi Masa

Jasna Žmak je, kao koordinatorica projekta Palunko, ove godine bila hrvatska predstavnica u međunarodnom žiriju 5. europskog natječaja za scenarije kratkometražnog filma u Organizaciji Nisi Mase. Palunko je projekt Hrvatskog filmskog saveza usmjeren razvijanju scenaristike u Hrvatskoj te je od prošle godine član Nisi Mase, organizacije koja povezuje filmske udruge i projekte mladih iz sedamnaest europskih zemalja.

Natječaj za scenarije jednako je tako organiziran u svih sedamnaest zemalja članica Nisi Mase te je otvoren svim autorima od osamnaest do dvadeset i osam godina starosti, a ovogodišnja je tema bila Turisti. Ove je godine na natječaj u cijeloj Europi pristiglo više od petsto scenarija, od kojih je njih dvadeset i pet (od jedan do tri iz pojedine zemlje) nakon nacionalne, prešlo na međunarodnu razinu natječaja, gdje je o ukupno trima pobjednicima (koji osvajaju sredstva za produkciju i podršku u produkciji filma) odlučivao žiri sastavljen od predstavnika udruga iz svih zemalja sudionica natječaja.

Sastanak žirija održao se od 4. do 9. studenoga u Helsinkiju, gdje je uz raspravu o vrijednostima pojedinih scenarija te njihovu komparativnu analizu i izbor pobjednika raspravljano i o tekućim i budućim projektima Nisi Mase (Scripte&Pitch, Tour d’Europe, Survive style...) te je donesena i odluka o temi natječaja koji će se održati sljedeće, 2007. godine. Pobjednici natječaja na razini Hrvatske bili su Marko Šantić i Goran Vojnović sa scenarijem Marko i Marko, no oni nisu osvojili jedno od prva tri mjesta na natječaju koja su pripala Gregory Lecocqu iz Belgije sa scenarijem Harragas, Matieuszu Subieti iz Poljske sa scenarijem Tourists te Sonji Csukor iz Mađarske sa scenarijem Night-time visitors.

Sljedeći natječaj za scenarije bit će, kao i do sada, simultano raspisan u svih sedamnaest zemalja početkom svibnja 2007. godine.

*** ***

Prezentacija scenarija nastalih na Palunku 4
Taxideyo

Pregled ostalih članaka u ovom broju...

novi broj
arhiva
suradnici
impressum
Maillot nba pas cher
I thought that after two years, I knew replica handbags that Beatrice was a small gucci replica handbag in Pierre's many hermes replica handbags . I didn't expect it to be handbag replica positive result. Beatrice transformed this "night club little prince" into a happy replica handbags .

Statistika posjeta