english
produkcija
o nama
produkcija
nakladništvo
Hrvatski filmski ljetopis
Zapis
knjige
festivali
medijska škola
forum
pretraživač
linkovi
impressum
 
2006.
56

IZ RADIONICE HFS-a

Prezentacija scenarija nastalih na Palunku 4

Mjesec dana po završetku četvrte scenarističke radionice, 22. studenoga 2006, u književnom klubu Booksa, predstavljeni su radovi realizirani na ovogodišnjoj scenarističkoj radionici Palunko za trajanja Zagrebačkog filmskog festivala.

Ove je godine na radionicu prijavljen rekordan broj sinopsisa za kratke igrane filmove (više od 170), od kojih je za radionicu odabrano dvanaest najboljih. Radionica je održana u sklopu Zagrebačkog filmskog festivala, uz stručno vodstvo troje mentora — Irene Krčelić, Gorana Tribusona i Tomislava Zajeca.

Kako bi što bolje svladali vještinu javne prezentacije svoga projekta, polaznici su prethodno prošli dvodnevnu radionicu pitchinga, nakon čega je uslijedilo predstavljanje pred publikom u Booksi: filmašima, producentima i redateljima u potrazi za mladim scenaristima. Posebno su pohvaljeni sinopsisi Žarulja Kosjenke Krapac i Iza Srđana Laterze.

Za realizaciju je odabrana priča Taxideyo Filipa Peruzovića, a trebala bi biti ufilmljena do sljedećega Zagrebačkog filmskog festivala, gdje će se film, za sada nepoznata redatelja i u produkciji Hrvatskoga filmskog saveza, premijerno prikazati.

*** ***

Taxideyo
Palunko i Nisi Masa

Pregled ostalih članaka u ovom broju...

novi broj
arhiva
suradnici
impressum
Maillot nba pas cher
I thought that after two years, I knew replica handbags that Beatrice was a small gucci replica handbag in Pierre's many hermes replica handbags . I didn't expect it to be handbag replica positive result. Beatrice transformed this "night club little prince" into a happy replica handbags .

Statistika posjeta