english
produkcija
o nama
produkcija
nakladništvo
Hrvatski filmski ljetopis
Zapis
knjige
festivali
medijska škola
forum
pretraživač
linkovi
impressum
 
2001.
36

Klubovi

GLOBALNI ŠAFOVCI

Kompletna nova produkcija Škole aninimiranog filma iz Čakovca prikazana je na 20. međunarodnom festivalu filmova za djecu i mlade u finskom gradu Oulu (10–25. studenoga), s kojim ŠAF kontinuirano surađuje posljednjih nekoliko godina. Šafovci su se predstavili filmovima Opsesija, Kleo-patra, Kaktus film i Začarana priča.

Zahvaljujući sudjelovanju i nagradama na nedavno održanom festivalu u Auburnu (Australija), ŠAF-ovi filmovi Opsesija i Kleo-patra bit će prikazani na festivalima za djecu i mlade u Mar del Plati (Argentina) i Heydayabadu (Indija). Filmove će na tim festivalima predstaviti Vahid Vahed, umjetnički direktor festivala u Auburnu.

Voditelj ŠAF-a Edo Lukman dobio je poziv da bude predstavnik Hrvatske na Međunarodnom festivalu animiranih filmova u Zagrebu, koji će se održati od 18. do 23. lipnja 2002. godine. Ostali članovi žirija bit će: Joana Quinn (autorica iz Velike Britanije), Oksana Čerkasova (autorica iz Rusije), producentica Linda Simensky (Sjedinjene Američke Države) i Georges Lacroix (autor iz Francuske).

* * *
U ŠAF-u je u tijeku traženje ideja za nove filmove. Mladi članovi rade na osmišljavanju dviju filmskih priča: jedna je o kosturskom svijetu i vjerojatno će se raditi u kombiniranoj tehnici crteža na papiru i trodimenzionalnih likova od glinamola, dok se druga priča temelji na dogodovštinama dviju kokoši.

Stariji članovi rade na dovršenju prošle godine započetih filmova (Svemirski hambi, Autobusna priča), te na jednoj lepršavoj priči o četiri elementa viđenih očima autorice Mateje Barić i njezinih pomagača.

Hrvatski filmski savez

PRVENSTVO AUTORSKOG STUDIJA
MUKE PO "PADU"
RETROSPEKTIVE KINOKLUBA ZAGREB
SAMOBORSKO MIKROKINO

Pregled ostalih članaka u ovom broju...

novi broj
arhiva
suradnici
impressum
Maillot nba pas cher
I thought that after two years, I knew replica handbags that Beatrice was a small gucci replica handbag in Pierre's many hermes replica handbags . I didn't expect it to be handbag replica positive result. Beatrice transformed this "night club little prince" into a happy replica handbags .

Statistika posjeta