english
produkcija
o nama
produkcija
nakladništvo
Hrvatski filmski ljetopis
Zapis
knjige
festivali
medijska škola
forum
pretraživač
linkovi
impressum
 
2001.
36

Klubovi

PRVENSTVO AUTORSKOG STUDIJA

Multimedijalni centar SC-a, Zagreb, 9. 11. 2001.

Prvenstvo kluba! – učinit će se ponekom mlađem filmoljupcu vrlo originalnom i novom idejom. Međutim, nije tako: u svojoj bogatoj i dugoj povijesti i tradiciji kinoamaterizam pamti i takve manifestacije. Na jednom se mjestu odvrte svi ili po nekom kriteriju odabrani filmovi jednog kinokluba, proizvedeni u jednoj ili više godina djelovanja. Glasuje žiri ili pak svi nazočni, publika. I tako se dobije klupski prvak!

Želeći oživjeti našu djelatnost, potaknuti novije i buduće članove na što aktivniji rad, odlučili smo posegnuti i za uvijek inspirativnom filmskom "ropotarnicom", izvukli smo iz nje i odluku da i mi organiziramo prvenstvo kluba. Kako je za našim klubom – AUTORSKI STUDIO - fotografija, film, video – već gotovo deset godina djelovanja, kako klupska filmografija broji već više od stotinu naslova, nametnula su se i pravila ovogodišnjeg prvenstva. Svaki autor može sudjelovati s jednim radom. Pobjednik je film koji će dobiti najvišu prosječnu ocjenu (a ona se dobije zbrajanjem ocjena s glasačkih listića na kojima su ispisani naslovi svih filmova). Autor najviše ocijenjenog rada postaje PRVAK 2001. Nastojat ćemo i sljedeće, pa i sljedećih godina organizirati klupska prvenstva, na kojima će onda pravo sudjelovanja imati svi filmovi nastali između dva prvenstva.

Nadamo se da će ovogodišnje prvenstvo biti i mali podsjetnik na djelovanje Autorskog studija u proteklom razdoblju. Naći će se na ovoj projekciji, zajedno s radovima novijeg datuma, i filmovi ovjenčani mnogim prestižnim nagradama na raznim amaterskim, domaćim i stranim, i ne samo amaterskim filmskim i video festivalima. Nadamo se, isto tako, da će ovogodišnje prvenstvo svojim filmovima sugerirati i, uza svu raznolikost, onu stalnu namjeru naših autora: radoznalo propitivati razne mogućnosti filma! S nemalo ponosa usuđujemo se stoga reći da upravo te karakteristike čine naše filmove toliko različitim, ali i toliko prepoznatljivim. Filmovi su to AUTORSKOG STUDIJA – fotografija, film, video…


Na prvenstvu autorskog studija sudjelovali su ovi filmovi i autori:

29. 05. 1998, Zoran Tadić
AUTOPORTRET, Stjepan Vidaković
AVE, Vlado Zrnić
BOUQUET, Zdravko Mustać
CURICULUM VITAE, Andrea Bassi
ČOVJEK + RAČUNALO = KREATIVNOST, Matija Iveković
EKO MAN, Marina Zlatarić
FATA I MORGANA METROPOLE, Saša Tkalec
FILMOM PROTIV AUTORA, Damir Čučić
MAMIN SIN, Tajir Tahirović
MITEROPA, Velimir Ramljak
MOBITELOMANIJA, Ksenija Kancijan
NANAKUVIEV SAN, Dušan Vugrinec
OSJEĆAJ ME PRATI DA SAM FIJU, Renato Đošić
OUT CASE, Andrej Hanžek
PALAČINKE, Vladimir Suspanc
PLENTING A TREE, Hrvoje Horvat
POSLIJE OSAM, Jasna Posarić
PRED LICEM, Tomislava Vereš
PREOBRAZBA, Tomica Horvat
SAMOZATAJNOST, Tomislav Topić
S DRUGE STRANE, Milan Bunčić
SLA-LOM, Marta Kota
SONATA ZA ERNESTA G., Milan Bukovac
TIMEMACHINE, Dalibor Tunguz
UMJETNOST SMETNJI, Anastazija Debelli i Marijan Fruk
WALK, Drago Doppler


Nakon zbrajanja glasova publike u MM-centru, pobjednikom prvenstva proglašen je AUTOPORTRET Stjepana Vidakovića.

Zoran Tadić

MUKE PO "PADU"
RETROSPEKTIVE KINOKLUBA ZAGREB
SAMOBORSKO MIKROKINO
GLOBALNI ŠAFOVCI

Pregled ostalih članaka u ovom broju...

novi broj
arhiva
suradnici
impressum
Maillot nba pas cher
I thought that after two years, I knew replica handbags that Beatrice was a small gucci replica handbag in Pierre's many hermes replica handbags . I didn't expect it to be handbag replica positive result. Beatrice transformed this "night club little prince" into a happy replica handbags .

Statistika posjeta