english
produkcija
o nama
produkcija
nakladništvo
Hrvatski filmski ljetopis
Zapis
knjige
festivali
medijska škola
forum
pretraživač
linkovi
impressum
 
2001.
36

Revije i festivali

PRORADIO FILMSKI CENTAR "U GOSTIMA"

Projekcijom filma Idioti Larsa von Triera u dvorani Kinoteke 16. listopada otvoren je Filmski centar. Uz taj film kultnog danskog režisera prikazan je i dokumentarac Jespera Jargila Poniženi, koji prati snimanje Trierova filma. Odziv publike, kao i broj gledalaca na svim do sada održanim projekcijama potvrdio je potrebu za otvaranjem takvoga programa.

Filmski centar zamišljen je kao velik, obuhvatan i dugoročan projekt, kao mjesto koje će objedinjavati prikazivačku, predavačku, radioničku, posudbenu, distribucijsku, nakladničko-promotivnu i izložbenu djelatnost povezanu s filmskom kulturom, kao mjesto gdje će se moći pogledati klasični filmovi isto kao i suvremeni svjetski filma, te pronaći filmska literatura, povezati se sa svijetom i promovirati hrvatsku kinematografiju. Planirano je programe Filmskog centra distribuirati po Hrvatskoj i to poglavito po sveučilišnim centrima.

Na žalost, u nedostatku pravog prostora, Centar će privremeno djelovati u Kordunskoj 1 u kinotečnoj dvorani i zbog toga je morao krenuti s mnogo skromnijim programom nego što je zacrtao u strateškim planovima. Ali, sigurnost da će i Grad i Ministarstvo kulture pomoći u što skorijem rješenju gorućih «stambenih» problema pojačana je izjavom Andreje Zlatar, koja je Filmski centar otvorila u ime Gradskog ureda za kulturu.
Od 16. listopada do sada u Kinoteci su, u terminima u 15, 17, 19 i 21 sat, prikazani dječji filmovi hrvatskih režisera, dokumentarni program Krste Papića, izbor iz hrvatskog videa i eksperimentalnog filma, te filmovi programa 101 godina francuskog filma, četiri filma Kryzstofa Zanussija, izbor iz opusa Fritza Langa, a ova će godina završiti izborom iz recentne hrvatske produkcije.

Agar Pata

U ZNAKU AUTORSKIH VELIKANA
OTVORITI NOVE PUTOVE
OTVORENO PISMO
PROGRAM 6. FNF-a – SPLIT 2001.
OPSESIJA U 12 SLIKA
OBILNA LJETINA
PRIJAVLJENI, PRIKAZANI I NAGRAĐENI RADOVI NA 33. REVIJI
NAGRADE 33. REVIJE
KRAF 2001. – U ZNAKU TALIJANA
FILMOGRAFIJA KRAFA 2001.
JOŠKO MARUŠIĆ MEĐU KARLOVČANIMA

Pregled ostalih članaka u ovom broju...

novi broj
arhiva
suradnici
impressum
Maillot nba pas cher
I thought that after two years, I knew replica handbags that Beatrice was a small gucci replica handbag in Pierre's many hermes replica handbags . I didn't expect it to be handbag replica positive result. Beatrice transformed this "night club little prince" into a happy replica handbags .

Statistika posjeta