english
vijesti
kolumna M. Pansini
članice HFS-a
download
filmski kviz
o nama
produkcija
nakladništvo
festivali
medijska škola
forum
pretraživač
linkovi
impressum
 

FINE MRTVE DJEVOJKE

Drugo gledanje dana 26.9.2004. HRT 1 (Prvo gledanje 21.3.2003.)

U drugom gledanju dojam je nešto slabiji negoli u prvom, možda zato što se bolje primjećuju neki nedostatci, ali je to i dalje izvrstan film.

1. Pirandello u pogovoru romanu Pokojni Matija Pascal kaže da je stvarnost paradoksalna i neuvjerljiva. Da bi se obradila u književno djelo treba je preraditi, učiniti uvjerljivom. U ovom se filmu možda sluti druga krajnost u odnosu na život, prejaka povezanost, preliterarnost.

2. Sekvenca sprovoda u jednom kadru i dalje je filmski domišljata, djelotvorna u pravoj mjeri. Sada se vidi da su i neki drugi događaji prikazani šturom faktografijom, što djeluje poput titlova u nijemom filmu, i najčešće je dobro, ali neke sekvence, na primjer ljubavni odnos prijateljica, bespotrebno dugo traje, pa je stil neujednačen.

3. Za razliku od prvog gledanja film djeluje mučno, svi su likovi u stalnoj patnji. Ima verbalnih duhovitosti, ali ni trena lakoće i veselja, a toliko je mladih ljudi pred nama.

4. U prvom gledanju tajnoviti, zagonetni lik Olge Pakalović pripisivao sam njezinoj glumi, sada mi izgleda da veću zaslugu ima scenarij i režija.

24.12.2004.

UVODNA NAPOMENA
GOOD BYE LENIN! Njemačka, 2003. R: Wolfgang Becker. G: Daniel Bruehl (kao Alex), Katrin Sass (kao majka Katrin Sass), Chulpan Khamatova (kao Lara). Dana 27.10.2004. DVD 10.12.2004.
CASABLANCA SAD, 1942., verzija u bojama R: Michael Curtiz. G: Humphrey Bogart, Ingrid Bergman Dana 6.11.2004. HRT 2, 16.00 sati 02.12.2004.
21-22/22
Maillot nba pas cher
I thought that after two years, I knew replica handbags that Beatrice was a small gucci replica handbag in Pierre's many hermes replica handbags . I didn't expect it to be handbag replica positive result. Beatrice transformed this "night club little prince" into a happy replica handbags .

Statistika posjeta