english
vijesti
kolumna M. Pansini
članice HFS-a
download
filmski kviz
o nama
produkcija
nakladništvo
festivali
medijska škola
forum
pretraživač
linkovi
impressum
 

Autorica u gostima: Sunčica Ana Veldić

Ovog petka, 8. ožujka s početkom u 20 sati u Klubu Pulske filmske tvornice sa zadovoljstvom predstavljamo redateljicu Sunčica Ana Veldić te presjek njezinog dokumentarnog rada kroz projekciju četiri zapažena i nagrađivana autorska filma.

Prije projekcije s autoricom o njegovim filmskim kinoklubaškim počecima, autorskim poetikama, studiju veterine i studiju režije, raznim kreativnim ulogama u svojim i drugim filmskim projektima te doživljaju Pula film festivala i filmske Pule razgovarat će producent i filmski pedagog Marko Zdravković-Kunac.

Sunčica Ana Veldić veterinarka je i filmašica iz Zagreba. Godine 2006. diplomirala je na Veterinarskom fakultetu, 2014. završava magisterij iz kirurgije malih životinja, a 2019. MA iz režije dokumentarnog filma na ADU. Filmom se počela baviti 2013. godine nakon završenog tečaja scenarija, režije i montaže u Kinoklubu Zagreb. Od tada snima niz dokumentarnih i eksperimentalnih kratkih filmova u produkciji Kinokluba Zagreb, od kojih su neki međunarodno zapaženi poput filma “Hux Flux, Smokvin sin” kojeg je režirala s Martinom Semenčićem a filmovi “Festivalski turizam” i “Hrvatska djevica” prikazani i nagrađeni na domaćim festivalima. U sklopu studija režije dokumentarnog filma snimila je film “White Trash” (2017.) i “Precijenjenu dramaturgiju” (2017.) koji su doživjeli domaću i međunarodnu festivalsku distribuciju.


Sunčica Ana Veldić

Autorica je filmova koji podrivaju okoštale filmske norme i institucionalne autoritete. Njezine uratke odlikuje underground poetika, autoironija, fragmentarna struktura i poigravanje s metatekstualnošću, a Veldić često tematizira i vuče inspiraciju iz svojeg veterinarskog rada. U većini svojih filmova preuzima većinu kreativnih uloga, tj. piše scenarij, režira, snima i montira.

Raspored programa:

Hux flux, Smokvin sin
dokumentarni, 2014.,18 minuta

Psu Huxu dijagnosticiran je rak. Kroz teške trenutke bolesti prate ga majka Smokva i ostali životinjski ukućani, a njegovi vlasnici i veterinarka intenzivno skrbe o njemu kombinirajući klasične medicinske i alternativne metode liječenja. Veterinarka čitavo vrijeme snima i film o svemu tome.

Režija: Martin Semenčić, Sunčica Ana Veldić
Scenarij: Sunčica Ana Veldić
Kamera: Sunčica Ana Veldić
Montaža: Martin Semenčić
Oblikovanje zvuka: Martin Semenčić
Producenti: Martin Semenčić, Sunčica Ana Veldić
Produkcija Kinoklub Zagreb


Hux flux, Smokvin sin

Festivalski turizam
dokumentarni, 2016.,15 minuta

Film o autoričinu ulasku u filmski svijet, u koji je prešla iz jedne sasvim drukčije profesije – veterinarske medicine. Dok s filmom Hux Flux gostuje na festivalu u Londonu, Sunčica kombinira festivalske sadržaje i londonske turističke klišeje kako bi snimila film koji će je lansirati na daljnja festivalska putovanja.

Scenarij: Sunčica Ana Veldić
Kamera: Sunčica Ana Veldić
Montaža: Sunčica Ana Veldić
Oblikovanje zvuka: Sunčica Ana Veldić
Produkcija Kinoklub Zagreb
Koprodukcija: Luksuz produkcija


Festivalski turizam

Precijenjena dramaturgija
Dokumentarni, 2017., 21 minuta

Autorica filma studentica je dokumentarne režije, potekla iz Kinokluba Zagreb. Nakon godina stvaranja amaterskih avangardnih filmova, odlučuje napraviti film čvrste strukture u kojem će pokušati pomiriti svoju sklonost eksperimentalnoj formi i pravila nametnuta formalnim obrazovanjem.

Scenarij Sunčica Ana Veldić
Kamera Sunčica Ana Veldić
Montaža Sunčica Ana Veldić
Oblikovanje zvuka Nina Ugrinović
Producentica Sunčica Ana Veldić
Produkcija Akademija dramske umjetnosti (ADU)
Koprodukcija Kinoklub Zagreb


Precijenjena dramaturgija

Ovako živi jet set
dokumentarni, 2023., 34 minuta

U filmu nastalom nakon smrti tragično preminulog Martina Semenčića, pratimo njegovo putovanje na filmski festival u Puli na kojem prima jednu od svojih pet arena za dizajn zvuka te ga kroz dnevničku strukturu upoznajemo kao vedru, energičnu i duhovitu osobu.


Ovako živi jet set

Scenaristi: Martin Semenčić, Sunčica Ana Veldić
Snimatelj: Sunčica Ana Veldić
Zvuk: Sunčica Ana Veldić
Montažer: Sunčica Ana Veldić, Jan Klemsche, Jana Plećaš
Glazba: George Jones, Tammy Wynette
Producent: Sunčica Ana Veldić
Produkcija: Kinoklub Zagreb


Ovako živi jet set

Program kluba Pulske filmske tvornice financijski podržavaju Grad Pula, Istarska županija, Hrvatski audiovizualni centar i Zaklada Kultura nova.


pošalji link | verzija za printanje

U potrazi za snovima 24.04.2024.
KIN-O-ZVUK: Gostovanja u Sisku i Rijeci 24.04.2024.
Disney rapsodija na senzornim projekcijama! Snjeguljica i sedam patuljaka i Bambi na čak četiri lokacije diljem Hrvatske! 24.04.2024.
Otvorene su prijave za filmske radionice za djecu i mlade u Fužinama! 24.04.2024.
Online događaj “KINO U PODNE” – suradnja osnovnih škola iz Gunje, Jakšića i Klinča Sela 19.04.2024.
Razmišljanja mladih i film Futura 17.04.2024.
Filmovi varaždinske Vanime na međunarodnim festivalima 17.04.2024.
Mladi u Međuprostoru u Klubu PFT-u 17.04.2024.
Senzorne projekcije nastavljaju se u kinu Kinoteka! 11.04.2024.
17. SEFF - otvorene prijave za filmove 10.04.2024.
21-30/5737
Maillot nba pas cher
I thought that after two years, I knew replica handbags that Beatrice was a small gucci replica handbag in Pierre's many hermes replica handbags . I didn't expect it to be handbag replica positive result. Beatrice transformed this "night club little prince" into a happy replica handbags .

Statistika posjeta