english
vijesti
kolumna M. Pansini
članice HFS-a
download
filmski kviz
o nama
produkcija
nakladništvo
festivali
medijska škola
forum
pretraživač
linkovi
impressum
 

Završio je zimski ciklus Filmske naSTAVe u Kinoteci!

Kino Kinoteka privremeni je novi dom programa Filmska naSTAVa. Upravo je u ovom poznatom zagrebačkom kinu od 19. do 23. veljače održan ovogodišnji zimski ciklus Filmske naSTAVe. U pomno osmišljenom filmskoobrazovnom programu sudjelovalo je više od 220 polaznika iz čak 40 različitih srednjih škola i učeničkih domova diljem Hrvatske.

Učenici srednjih škola, studenti i njihovi profesori kritički su promišljali, analizirali i interpretirali pogledane filmove te unaprjeđivali svoje filmsko znanje. Filmski su kurikul pripremile osnivačice programa dr. sc. Ana Đordić i izv. prof. art. Jelena Modrić. Uz njih, analizu i interpretaciju filmova vodili su i profesorica Margareta Đordić, dr. sc. Ilija Barišić i redateljica Sonja Tarokić.

Ciklusom je obuhvaćeno pet raznovrsnih, umjetnički relevantnih, a mlađim generacijama uglavnom nepoznatih filmskih djela koja pripadaju različitim nacionalnim kinematografijama, stilskim epohama i žanrovima. Odabrani su uzevši u obzir njihovu estetsku vrijednost, ali i zrelost srednjoškolskih učenika.

Tradicionalno su naSTAVu posjetili i gosti iznenađenja. Projekciju višestruko nagrađivana filmskog hita Ustav Republike Hrvatske u režiji Rajka Grlića pratilo je i gostovanje glavnih glumaca Ksenije Marinković i Dejana Aćimovića. Zajedno su prepunoj kinodvorani prenosili svoja iskustva i pomogli približiti svijet oko kamera mladim filmskim entuzijastima.

„Nadam se da smo vas uspjeli barem malo zaintrigirati i potaknuti vašu ljubav prema filmu. Idite u kino i volite film. Film je nešto predivno, nešto najljepše na svijetu”, zaključio je redatelj i glumac Dejan Aćimović.

Kraj programa obilježen je dodjelom diploma za sudjelovanje za sve polaznike, a oni najaktivniji nagrađeni su i posebnim nagradama, između ostalih, sudjelovanjem u Žiriju mladih na Filmskoj reviji mladeži i Four River Film Festivalu u Karlovcu.

U Privatnoj umjetničkoj gimnaziji održana je i radionica animacije za osnovnoškolce pod vodstvom Lucije Oroz. U osnovnoškolskom programu sudjelovalo je više od 15 učenika.

Pozivamo vas da nastavite pratiti Filmsku naSTAVu na društvenim mrežama i službenu stranicu programa kako biste rezervirali svoje mjesto jer proljetni ciklus očekuje nas brže nego što mislite!  Vidimo se ponovo u Kinu Kinoteka!

Filmska naSTAVa jedini je filmskoobrazovni program namijenjen srednjoškolskim učenicima te je potpuno besplatan. Osim primarno srednjoškolcima, program je namijenjen i studentima te srednjoškolskim nastavnicima.

Program se održava uz financijsku potporu Hrvatskoga audiovizualnog centra, Hrvatske zajednice tehničke kulture, Zaklade Kultura nova i Grada Zagreba te uz pozitivno mišljenje Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske. Partneri programa su Centar za kulturu i film Augusta Cesarca i kino Kinoteka te Privatna umjetnička gimnazija u Zagrebu.


pošalji link | verzija za printanje

FILMSKI USKRS I VASKRS 2024 - najava 10.04.2024.
Otvorene prijave za 62. Reviju hrvatskog filmskog stvaralaštva djece i 12. Smotru hrvatskog školskog filma 10.04.2024.
Proljetni praznici u kinu: novi ciklus Filmske naSTAVe oduševio sudionike 10.04.2024.
Nakon četiri godine izašla je nova epizoda podcasta TAJNI SPLIT 10.04.2024.
Vodič za ljubav i borbu protiv kapitalizma u PFT-u 10.04.2024.
U Kino klubu Split održat će se trodnevno javno predavanje filmskog kritičara Jean-Michel Frodona o Chrisu Markeru 03.04.2024.
Započeo je proljetni ciklus Filmske naSTAVe u kinu Kinoteka! 03.04.2024.
U subotu u Kino klubu Split održat će se predavanje o kino klubovima 03.04.2024.
Zaposlenje u Klubu PFT-a 03.04.2024.
Na jubilarni VAFI & RAFI festival prijavljena su rekordna 1133 animirana filma 03.04.2024.
31-40/5737
Maillot nba pas cher
I thought that after two years, I knew replica handbags that Beatrice was a small gucci replica handbag in Pierre's many hermes replica handbags . I didn't expect it to be handbag replica positive result. Beatrice transformed this "night club little prince" into a happy replica handbags .

Statistika posjeta