english
vijesti
kolumna M. Pansini
članice HFS-a
download
filmski kviz
o nama
produkcija
nakladništvo
festivali
medijska škola
forum
pretraživač
linkovi
impressum
 

Otvorene prijave za 29. Filmsku reviju mladeži i 17. Four River Film Festival

Najveće događanje srednjoškolskog filma i ove godine obojat će Karlovac svojom žutom bojom! Najbolji filmovi mladih zasjat će na platnima kina Edison, kao i u najljepšim kinodvoranama na svijetu – obalama četiriju karlovačkih rijeka od 10. do 14. rujna 2024. godine.

Hrvatski filmski savez i Kinoklub Karlovac otvaraju prijave za novo izdanje Filmske revije mladeži i Four River Film Festivala! Filmski autori u dobi od 14 do 20 godina, čiji su filmovi završeni nakon 1. siječnja 2022., mogu prijaviti svoje radove do 1. lipnja 2024. na poveznici.

Natjecateljski program obuhvaća četiri kategorije – igrani film, animirani film, dokumentarni film i film slobodnog stila. Selekcijsku komisiju čine dr. sc. Ana Đordić, profesorica hrvatskog jezika i filozofije, filmski kritičar dr. sc. Boško Picula i direktorica fotografije Dinka Radonić.

Broj prijava nastavlja rasti iz godine u godinu, jasno ukazujući na važnost ovih filmskih događanja za mlade filmaše. Prošlogodišnja izdanja Filmske revije mladeži i Four River Film Festivala srušila su dosadašnje rekorde gledanosti u digitalnom i fizičkom okruženju – pratilo nas je 353.686 gledatelja iz cijelog svijeta! Pritom je u naše filmske sandučiće pristiglo čak 1.447 filmova srednjoškolskih autora iz 98 zemalja diljem svijeta. U službenoj konkurenciji gledali smo 63 sjajna filmska naslova iz ukupno 22 zemlje, a nakon dugo vremena vratili smo Reviju i Festival u pravu kino dvoranu – kino Edison!

Filmska priča na Reviji i Festivalu ne prestaje izlaskom iz kino dvorane! Pored srednjoškolskih filmova u natjecateljskom programu, u rujnu su našim sudionicima dani ispunjeni praktičnim radionicama i masterclassovima, okruglim stolovima i debatama, predstavljanjima partnerskih organizacija, izletima i nastupima glazbenih bendova te večernjim projekcijama dugometražnih filmova.

Pobjednici prethodnih izdanja Revije i Festivala danas su uspješni filmski profesionalci, potvrđujući da su ovi događaji izvrsna odskočna daska za pravu filmsku karijeru. Pripreme za novo izdanje festivala započele su odmah po završetku prošlogodišnjeg izdanja, a čitav festivalski tim nestrpljivo iščekuje nove autore i filmska ostvarenja na žutom tepihu!

Vidimo se od 10. rujna u kinu Edison i na četiri karlovačke rijeke na 29. Filmskoj reviji mladeži i 17. Four River Film Festivalu!

Reviju i festival financijski podržavaju Hrvatski audiovizualni centar, Hrvatska zajednica tehničke kulture, Ministarstvo znanosti i obrazovanja, Zaklada “Kultura nova”, Grad Karlovac, Karlovačka županija, Turistička zajednica grada Karlovca, Hrvatska turistička zajednica, Zajednica tehničke kulture karlovačke županije i Grada Karlovca i Turbing d.o.o.

Sve relevantne informacije moguće je pronaći na službenoj web stranici.


pošalji link | verzija za printanje

22 GODINE LJUBAVI PREMA FILMU - najava 20.03.2024.
Otvoren je Javni poziv za poticanje rada školskih filmskih družina u školskoj godini 2023./2024. 15.03.2024.
DORF i tri kratka hrvatska rock dokumentarca 15.03.2024.
KIN-O-ZVUK: stotinjak godina između slike i zvuka 13.03.2024.
Proljetni praznici obogaćeni filmom na radionicama igranog i dokumentarnog filma za starije osnovnoškolce 13.03.2024.
Nijanse emotivnih naboja 13.03.2024.
Hrvatski filmski ljetopis – 116/2023. 13.03.2024.
Film očima mladih 13.03.2024.
Javna predavanja o filmu u utorak u Kino klubu Split 13.03.2024.
Autorica u gostima: Sunčica Ana Veldić 13.03.2024.
21-30/5713
Maillot nba pas cher
I thought that after two years, I knew replica handbags that Beatrice was a small gucci replica handbag in Pierre's many hermes replica handbags . I didn't expect it to be handbag replica positive result. Beatrice transformed this "night club little prince" into a happy replica handbags .

Statistika posjeta