english
vijesti
kolumna M. Pansini
članice HFS-a
download
filmski kviz
o nama
produkcija
nakladništvo
festivali
medijska škola
forum
pretraživač
linkovi
impressum
 

Filmovi varaždinske Vanime na međunarodnim festivalima

Početkom veljače u sklopu 26. BAMkids Film Festivala u NewYorku će biti prikazani animirani filmovi varaždinskog Filmsko kreativnog studija Vanima „Što usta zbore to ruke stvore“ koji potpisuju autorice:  Lucija Kranjčić, Kala Šmic, Franka Bogović, Vita Dvoržak i  Anabela Mlinarić i„Bastet-Božica mačaka“ čije su autorice Vita Dvoržak, Sara Majnarić i Inja Đolonga.  Dva filma varaždinskih vanimatorica ušla su u službenu selekciju ove nenatjecateljske smotre filmova iz cijelog svijeta koju već 24 godine zaredom organizira multimedijalni kulturni centar Brooklyn Academy of Music. Istovremeno, odnosno do kraja siječnja, u San Antoniu u Teksasu traje  Josiah Media Festival, međunarodna smotra filmova mladih autora, čiji su organizatori između 50 od 3000 filmova pristiglih iz cijelog svijeta, za prikazivanje u natjecateljskom programu svog 15. festivala odabrali animirani film varaždinske Vanime   „GPT Meni“ stop animaciju koju potpisuju   Kala Šmic, Klara Nagy, Franka Bogović, Vita Dvoržak, Sara Majnarić, Anabela Mlinarić i Lucija Kranjčić.

Filmovi Vanimine filmske produkcije  protekle su godine, neobično uspješno predstavljali ovaj filmsko kreativni studio i varaždinske animatore kako na festivalima i filmskim smotrama u   Hrvatskoj i u njenom širem okruženju, tako i na brojnim europskim i svjetskim festivalima. Osim projekcija u službenoj konkurenciji Revije Hrvatskog dječjeg filmskog stvaralaštva, te Vafi-Rafi festivala, valja zabilježiti posebno priznanje što ga je film    “Kamen, škare, papir”  dobio u sklopu Stop Motion Scene 2023 u Karlovcu, ulazak filma „Oko moje glave“ autora  Viga Gulića, Oleksandra Saška Moskalova, Brune Tomašković, Brune Jovan, Kale Šmic, Bernarda Hercega, Klare Nagy i Lovra Ledenka i filma„GPT Meni“  u selekciju Fifes festivala u Luci, te Animaroolic festivala u Splitu i filma „Što usta zbore to ruke stvore“u službenu konkurenciju dubrovačkog DUFF festivala. Četvrtfinalisti ¡Viva el Cine festivala održanog u  Buenos Airesu u Argentini bili su filmovi „Oko moje glave i„Bastet-Božica mačaka“, dok se u finalu istog festivala našao film „Što usta zbore, to ruke stvore“. Vanimin film „GPT Meni“ bio je prikazan u konkurenciji Mice festivala u Valenciji u Španjolskoj, a uspješno je prikazan i bio je dio finalnog programa Noe Valley Girls Film Festivala  u San Franciscu u SAD. S istim filmom Vanima je ušla u selekciju međunarodnog festivala Animanie u Plzenu u Češkoj, gdje je prikazan i „Što usta zbore, to ruke stvore“, a „GPT Meni“ je prošle godine bio i u selekciji Giffoni festivala u Skopju u Makedoniji gdje je prikazan i„Što usta zbore, to ruke stvore“. Isti film  je prošle godine bio finalist programa Zoom festivala u Ljubljani, te MM festa u Sremskim Karlovcima kao i TrikFilm festivala u češkoj Ostravi, polufinalist Fecea festivala u Brazilu, bio je dio službenog programa  SERIES WEB AWARDS festivala održanog u Limi u Peruu te u selekciji Mostra Audiovisual Estudantil Joaquim Venâncio festivala u Rio de Janeiru u Brazilu gdje je prikazan i film „Bastet-Božica mačaka“. Zabilježimo i da je film„Pokloni svoj mi foto“ bio dio selekcije festivala Zlatni puž u Vranju, a „Bastet-Božica mačaka“je prikazan u selekciji Zizanio festivala u Grčkoj.

I dok se uspješan put prošlogodišnje produkcije Vaniminih animiranih filmova po svjetskim filmskim festivalima i smotrama nastavlja, varaždinski animatori redovno se sastaju nekoliko puta tjedno u svojim prostorima u Preradovićevoj 4, učeći, zabavljajući se i intenzivno  pripremajući nove filmove čije se finaliziranje očekuje do lipnja ove godine.


pošalji link | verzija za printanje

22 GODINE LJUBAVI PREMA FILMU - najava 20.03.2024.
Otvoren je Javni poziv za poticanje rada školskih filmskih družina u školskoj godini 2023./2024. 15.03.2024.
DORF i tri kratka hrvatska rock dokumentarca 15.03.2024.
KIN-O-ZVUK: stotinjak godina između slike i zvuka 13.03.2024.
Proljetni praznici obogaćeni filmom na radionicama igranog i dokumentarnog filma za starije osnovnoškolce 13.03.2024.
Nijanse emotivnih naboja 13.03.2024.
Hrvatski filmski ljetopis – 116/2023. 13.03.2024.
Film očima mladih 13.03.2024.
Javna predavanja o filmu u utorak u Kino klubu Split 13.03.2024.
Autorica u gostima: Sunčica Ana Veldić 13.03.2024.
21-30/5713
Maillot nba pas cher
I thought that after two years, I knew replica handbags that Beatrice was a small gucci replica handbag in Pierre's many hermes replica handbags . I didn't expect it to be handbag replica positive result. Beatrice transformed this "night club little prince" into a happy replica handbags .

Statistika posjeta