english
vijesti
kolumna M. Pansini
članice HFS-a
download
filmski kviz
o nama
produkcija
nakladništvo
festivali
medijska škola
forum
pretraživač
linkovi
impressum
 

U spomen na Ivana Faktora: sjećanje uz prijatelje i film

U znak sjećanja na jednog od najznačajnijih umjetnika filmske, likovne i izvedbene scene u Hrvatskoj, a prije svega dugogodišnjeg prijatelja i kolege Ivana Faktora, Hrvatski filmski savez organizira prigodno okupljanje prijatelja, kolega i ljubitelja njegova djela.

Prigodni program održat će se u utorak, 16. siječnja s početkom u 17 sati u dvorani MM Centra (Studentski centar, Savska cesta 25), nakon kojega će biti upriličeno i kratko druženje u Teatru &TD.

O Faktoru kao dugogodišnjem suradniku i prijatelju, ali i u okviru njegova eksperimentalnog filmskog stvaralaštva, konceptualnog autorstva i performativnih okušaja te aktivnog promicanja kulturnog života u rodnom Osijeku, govorit će producentica filmova Ivana Faktora i dugogodišnja tajnica Hrvatskog filmskog saveza, Vera Robić Škarica, filmska kritičarka Diana Nenadić, teoretičarka umjetnosti Leonida Kovač te filmski autor i suradnik montažer Faktorovih filmova, Damir Čučić.

Dijelom programa sjećanja na Ivana Faktora bit će dva kratkometražna filma te 9-minutni video sačinjen od snimljenog materijala u kojemu autor pojašnjava tehniku, metode snimanja i redateljski pristup filmu „Bol“.

----------

Srdačno Vas pozivamo da nam se pridružite u odavanju počasti i pijeteta svestranom umjetniku te dragom nam prijatelju i kolegi Ivanu Faktoru.


pošalji link | verzija za printanje

Početak ovogodišnjih senzornih projekcija na dvije nove lokacije! 06.03.2024.
32. hrvatski festival jednominutnih filmova 06.03.2024.
Hibridni filmski projekt Radovi u tijeku u PFTu 28.02.2024.
Otvorene su prijave na radionicu montaže u Kino klubu Split 28.02.2024.
Godišnji program Kino kluba Sisak 28.02.2024.
Završio je zimski ciklus Filmske naSTAVe u Kinoteci! 28.02.2024.
vraća sjećanje na vrhunskog dizajnera zvuka i montažera 28.02.2024.
Škola nove filmske prakse: otvorene su prijave na radionicu eksperimentalnog filma! 28.02.2024.
Crnohumorni Krvnik u Klubu PFT-a 21.02.2024.
Gradski odraz 21.02.2024.
31-40/5709
Maillot nba pas cher
I thought that after two years, I knew replica handbags that Beatrice was a small gucci replica handbag in Pierre's many hermes replica handbags . I didn't expect it to be handbag replica positive result. Beatrice transformed this "night club little prince" into a happy replica handbags .

Statistika posjeta