english
vijesti
kolumna M. Pansini
članice HFS-a
download
filmski kviz
o nama
produkcija
nakladništvo
festivali
medijska škola
forum
pretraživač
linkovi
impressum
 

Filmovi Imaginarne akademije Grožnjan u Klubu PFT-a

Ovoga četvrtka 4. siječnja s početkom u 20 sati u Klubu Pulske filmske tvornice besplatna je projekcija pet dokumentarnih filmova nastalih na legendarnoj Imaginarnoj filmskoj akademiji koju su sredinom devedesetih pokrenuli Rajko Grlić, Nenad Puhovski i Vjeran Zuppa.

Ovaj jedinstveni filmski edukativni projekt osigurao je prostor slobode filmskog mišljenja i stvaranja u okruženju rigidne i državno kontrolirane kinematografije ne samo u Hrvatskoj nego i u čitavoj regiji.

Imaginarna akademija zamišljena je kao mjesto razvoja filmskih projekata najtalentiranijih mladih filmaša iz čitave regije i istočne Europe, a sesije su se naizmjence održavale u istarskom gradiću Grožnjanu i gradiću Athensu u američkoj državi Ohio.

Gost filmske večeri je nagrađivani pulski redatelj i sudionik Imaginarne akademije Andrej Korovljev koji će putem videopoziva približiti stvaralačku atmosferu, metodologiju rada i produkcijske uvjete te utjecaj nastalih filmova na tadašnje društvo i kinematografiju, a razgovor će voditi mladi filmski autor i kinoklubaš Masimo Paris.

Program

Maja Zrnić: Sretna nigdina, 1999., 28 minuta


Sretna nigdina

Priča o oživljavanju prekrasnog srednjovjekovnog istarskog gradića Grožnjana koji je napušten za vrijeme Drugog svjetskog rata. Grožnjan, smješten kao i mnogi istarski gradovi na vrhu brda, prirodno je ishodište tišine i inspiracije, pa stoga ne čudi što su mnogi umjetnici odabrali živjeti ondje. U njemu je, krajem devedesetih i početkom dvijetisućitih, održavana i Imaginarna akademija.

Aldo Tardozzi: Terra roza, 1999., 20 min


Terra roza

Priča o dvoje ljudi, Titu i Brankici koji su u mirnoj osami malog istarskog mjesta stvorili svoj svijet ispunjen ružičastim slikama, ružičastim odijelima, ružičastim namještajem i ružičastim zidovima koji ih dijele od ostalog neružičastog svijeta. Život im je zbog toga savršen... ili ipak nije?

Diana Groó i Attila Kékesi: Ottavio, 1998., 21 min


Ottavio

Jednostavan i topao film o Ottaviju, graditelju žičanih instrumenata iz jednog istarskog sela. Ovo je priča o njemu, njegovom psu, njegovim prijateljima i njegovom načinu života.

Tatjana Božić: Circa Oaza, 1999., 20 min


Circa Oaza

Zbog svoje povijesne multikulturalnosti, Istra je, čak i u vrijeme Domovinskog rata, bila područje s najmanje međunacionalnih tenzija. Rovinj, grad umjetnika i boema, nastanjivali su ljudi koji su se deklarirali kao Hrvati, Talijani, Srbi, Istrijani, Jugoslaveni... Ovaj film o ljudima različitih nacionalnosti koji žive u jednoj kući uz more u Rovinju, hommage je iskrenom suživotu na istrijanski način.

Andrej Korovljev: Una Storia Polesana, 1999., 28 min


Una Storia Polesana

Na stanovnike Mahale, siromašne multikulturalne zajednice udaljene svega stotinjak metara od raskošnog zaštitnog znaka istarskog turizma – pulskog amfiteatra, život polako zaboravlja. Una storia polesana svojevrsna je oda jednostavnom načinu života jednostavnih ljudi. Ujedno, to je i posveta gradu koji bespovratno tone u poslijeratnu depresiju.

__

Program je realiziran unutar projekta Filmskog kluba mladih FeKaeM kojeg financijski podržava Istarska županija i Grad Pula te u suradnji s neovisnom dokumentarnom produkcijskom kućom Factum.
__

Program Kluba Pulske filmske tvornice financijski podržavaju Grad Pula, Hrvatski audiovizualni centar, Istarska županija i Zaklada Kultura nova.


pošalji link | verzija za printanje

Početak ovogodišnjih senzornih projekcija na dvije nove lokacije! 06.03.2024.
32. hrvatski festival jednominutnih filmova 06.03.2024.
Hibridni filmski projekt Radovi u tijeku u PFTu 28.02.2024.
Otvorene su prijave na radionicu montaže u Kino klubu Split 28.02.2024.
Godišnji program Kino kluba Sisak 28.02.2024.
Završio je zimski ciklus Filmske naSTAVe u Kinoteci! 28.02.2024.
vraća sjećanje na vrhunskog dizajnera zvuka i montažera 28.02.2024.
Škola nove filmske prakse: otvorene su prijave na radionicu eksperimentalnog filma! 28.02.2024.
Crnohumorni Krvnik u Klubu PFT-a 21.02.2024.
Gradski odraz 21.02.2024.
31-40/5709
Maillot nba pas cher
I thought that after two years, I knew replica handbags that Beatrice was a small gucci replica handbag in Pierre's many hermes replica handbags . I didn't expect it to be handbag replica positive result. Beatrice transformed this "night club little prince" into a happy replica handbags .

Statistika posjeta