english
vijesti
kolumna M. Pansini
članice HFS-a
download
filmski kviz
o nama
produkcija
nakladništvo
festivali
medijska škola
forum
pretraživač
linkovi
impressum
 

FOTOGRAFSKA MAGIJA OD KOJE ZASTAJE DAH

Da je fotografija jedna vrsta neodoljive magije, pokazuje aktualna izložba članova Autorskog studija-ffv koji inače rade različite poslove na Hrvatskoj radioteleviziji. Uglavnom je riječ o kamermanima i snimateljima koji su se do sada predstavljali na različitim samostalnim ili skupnim izložbama, uz zamjetnu medijsku i stručnu pozornost te naklonost publike. I ovaj su put pokazali svoju raskošnu kreativnost, istraživački duh, začuđujuću razigranost i poveli posjetitelje na putovanje unutarnjim i vanjskim svjetovima.

U galeriji Vladimira Horvata na Trgu žrtava fašizma 14 – prava poslastica za sve ljubitelje fotografije. Izlaže dvanaest autora različitih osobnosti i estetika: Daniel Autischer, Biljana Bjelajac Poznić, Milan Bukovac, Neven Fistrić, Ivan Kovač, Damir Matijević Alter, Ines Nađ, Krasandor Peršun, Luka Stamać, Domagoj Vranar, Dušan Vugrinec Vugi i Miroslav Zadro.

U ovo predbožićno vrijeme, kada Zagreb obiluje mnoštvom zanimljivih sadržaja, i ova je izložba prilika za poseban doživljaj čarolija nastalih u oku i duši fotografa. Posebno oduševljavaju prizori mjesta na kojima ste bili nebrojeno puta, a sada, gledajući ih u fotografskoj čaroliji, doimaju se kao nevjerojatan svijet koji vidite prvi put. Tako je i sa stvarima, ljudskim licima, zagonetnim protokom vremena. Danima, godinama, životima...Prava magija od koje zastaje dah.

Ljubitelje crno-bijele fotografije očekuje poezija asocijacija, melankolije, nostalgije, neopisive ljepote, bezvremenosti. A oni koje se vode Balaševićevom: dodaj svetu malo boje, čudo moje, uživat će u inspirativnim koloritnim kompozicijamakoje navode na igru, san, vlastito istraživanje malih i velikih stvari oko sebe i u sebi.

Borna Boris Baletić


pošalji link | verzija za printanje

vraća sjećanje na vrhunskog dizajnera zvuka i montažera 28.02.2024.
Škola nove filmske prakse: otvorene su prijave na radionicu eksperimentalnog filma! 28.02.2024.
Crnohumorni Krvnik u Klubu PFT-a 21.02.2024.
Gradski odraz 21.02.2024.
Filmski natječaj ‘Priče s interneta: Inspirirano stvarnim događajima’ 21.02.2024.
Filmom Parazit otvoren zimski ciklus Filmske naSTAVe u kinu Kinoteka! 21.02.2024.
STAR FILM FEST TRAŽI PRODUCENTA/ICU 21.02.2024.
Javna predavanja o filmu u utorak i četvrtak u Kino klubu Split 21.02.2024.
Najsretnija djevojka na svijetu u Klubu PFT-a 15.02.2024.
Planet film; obilazak škola 15.02.2024.
41-50/5713
Maillot nba pas cher
I thought that after two years, I knew replica handbags that Beatrice was a small gucci replica handbag in Pierre's many hermes replica handbags . I didn't expect it to be handbag replica positive result. Beatrice transformed this "night club little prince" into a happy replica handbags .

Statistika posjeta